De beoogde wegkapitein Marcel, heeft bij de voorbereiding van deze rit een fietsongeluk gehad en is afgelopen vrijdag aan zijn gebroken sleutelbeen geopereerd. Eerder had ik deze rit al een keer gefietst met Marcel. Dus was de vervangende wegkapitein voor vandaag snel gevonden.

Het weerbericht voorspelde tropische temperaturen voor vandaag, met zuidoosten wind. Dat betekent, voldoende drinkbidons op de fiets.

Bij de start moesten enkele mannen nog de route op de Garmin zetten, wat niet bij iedereen vlotjes verliep.  Even na half acht  werd er met 11 personen vertrokken. De lucht was strakblauw.

Via de Tongerloseweg gaat het richting Meterik, Merselo, Westerbeek, met een licht windje op de rug was het heerlijk fietsen. In Oploo nemen we het fietspad de Lepelstraat, naar St. Anthonis en passeren we Rijkevoort, Haps en Vianen( hier bij Vianen vandaag geen File). Het is overal goed rustig op de weg. We fietsen nu richting het noordelijkste punt van de route en doorkruisen Beers, Linden, Katwijk,( maar dit Katwijk ligt niet aan de Noordzee maar aan de Maas).

Achter Linden gaat het nog bijna fout, als we bij de Kraaijenbergse Plassen achter een hoge haag rechts afslaan het fietspad oprijden, kunnen enkele nog maar net een tegenmoet komende scooterrijder ontwijken.

Vanaf nu hebben we de wind schuin van voren en op de open stukken op de maasdijken is de wind duidelijk voelbaar. De aangename wind op de rug is nu tegen ons gekeerd. We naderen Cuijk, fietsen door Agatha en nemen de koffiepauze in Oeffelt bij het Veerhuis langs de Maas.

Na de koffie wordt er richting Boxmeer gefietst, hierna gaan we het mooie Maasheggengebied in. Hier fietsen we redelijk beschut tussen de Meidoornhagen en fietsen we naar Maashees waar we bij de kruising aankomen waar Marcel het fietsongeluk heeft gehad.

Dit was de kruising Kalverstraat – Goeijstraat. De auto kwam van rechts uit de Goeijstraat. Maar voor Marcel was dit niet de “goeiestraat”. Nu via Geijsteren, Wanssum, Castenray, Meterik, Hegelsom  en komen in Sevenum aan om 12:10 uur. Afgelegd 115 km, geen lekke band.

 

Wegkapiten  Peter Driessen