12 maart – Kevelaer

Vandaag staat de traditionele rit naar Kevelaer op het programma voor de groepen A en B. Ik heb een rit van 78 km gemaakt met de mogelijkheid de rit in te korten tot 70 km. De weersvooruitzichten waren niet goed en ik ging er vanuit dat er niet gestart zou worden. De wekker op 7 uur gezet om dan naar de buienradar te kijken. Tot mijn verbazing geen regen en dus het bed uit. Op weg naar Sevenum begon het te regenen, maar het zal toch wel mee vallen. In Sevenum aangekomen bleef het maar regenen en er sloten zich toch nog 9 Véloklub mensen bij me aan.

Voordat we weg gingen werd Jac nog door iedereen gecondoleerd, wat hij wel kon waarderen. Voor het vertrek nog de buienradar bekeken, maar het moet helemaal goed komen en we vertrokken met de lichte regen. In Meerlo vroeg ik of er nog mensen waren die een regenjack aan wilden doen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. En gaan we nog naar Kevelaer, vroeg ik? Ja zei Jac, ik heb beloofd om een kaarsje aan te steken.

In Kevelaer aangekomen had iedereen wel genoeg van die regen en snel naar binnen voor een Känchen Kaffee. Toen we vertrokken, hoorde ik Peet Hoeijmakers zeggen, ik neem in Lottum het veer. Iedereen sloot zich hierbij aan, zodat we al weer met 68 km thuis waren.

Volgens mij hebben er weinig mensen van de rit genoten, het was ook opvallend stil onder het fietsen. Iedereen was bezig met de koffie in Kevelaer en de warme douche thuis. Snel vergeten deze rit!!!

De wegkapitein Ger Driessen