Na een  week met elke dag wel een bui was het zondagmorgen schitterend lente weer. Een strak blauwe hemel met een zacht briesje uit het noordoosten.

Om 8:00 uur vertrekken we met 10 man, inclusief een bekende gastrijder, Robert L. Via het buitengebied van Kronenberg en Amerika gaan we naar Helenaveen. Voor Liessel slaan we links af richting Heusden, Lierop, nu richting Mierlo. Net voor Mierlo slaan we links af en maken nog een lus van 10 km door het bosrijke gebied, alvorens we ons koffieadres bereiken, Golf de Gulbergen. Op het terras hebben we een prachtig uitzicht over het golfterrein en kijken we tegen het “Dak van Brabant” aan, dit is een oude vuilstort. Deze vuilstort is omgetoverd tot een schitterend recreatie gebied.

Na de koffiestop gaan we weer richting Lierop, Ommel, Liessel. De snelheid blijft er vandaag goed in, de wegkapitein heeft goede hulp van zijn fietsmaten. Inmiddels naderen we Griendtsveen en wordt richting Amerika gefietst. En om 12:10 uur zijn we weer bij de Trapperie. Afgelegd 106 km, geen lekke banden te melden en een mooi gemiddelde.:)