Deze zondagmorgen 8.00 uur: droog, zonnig maar wel fris met 2°C en een matige noordenwind. Lekker toch? Dat was althans de weersvoorspelling, maar in werkelijkheid was het regen, zwaarbewolkt en inderdaad een zéér lage temperatuur!
Dit was natuurlijk de reden dat er maar 6 renners aan de start stonden.
Onze geplande wegkapitein Leon was er wel, maar had van tevoren al aangegeven dat hij vandaag nog geen 100 km zou kunnen fietsen. Toch wilde hij vandaag solo wel een stuk gaan fietsen. Top Leon.
Piet, die wat te zomers was gekleed, ging naar huis en zou later overwegen de herstart maken. De overige vier (Jan, Peter Dr., Pierre, Sjaak) gingen de geplande rit naar St. Anthonis/Rijkevoort toch proberen te fietsen. Regenjasjes aan en gaan met die banaan. In Meterik nog even de plaatselijke fietsclub begroet en toen door richting Oostrum. Vanaf hier was het droog en het bleef verder de gehele morgen droog! De regenjasjes konden dus uit! Jippie!
Echter een nat wegdek verhoogd de kans op lekrijden en zo geschiedde.
In de Smakt kreeg Sjaak een lekke achterband. Vlijmscherp steentje erin, die er maar moeilijk uitging. Door het koude weer ging de stugge achterband er maar weer moeilijk op en werd de hulp van Peter in geroepen. Peter is namelijk heel sterk in zijn handen en met name zijn duimen zijn heel goed ontwikkeld. Boze tongen beweren dat hij in zijn arbeidsleven heel veel met zijn duimen heeft zitten draaien! Haha…!
Toch kreeg Peter de band er moeiteloos op en konden we gelukkig weer verder.
Bedankt Peter en sorry voor de opgelopen smerige handen!
Hierna reden door naar de mooie Overloonsche Duinen, Overloon en de bossen van de Hondsberg. Daarna een zeer mooie weg naar Stevensbeek die omzoomd was met al prachtig uitlopende rode beukenbomen. Schitterend om te zien en dat al in een heerlijk voorjaars zonnetje, die de temperatuur al beetje bij beetje naar aangenamer niveau tilde.
Vanaf Stevensbeek ging het naar het verste punt van vandaag namelijk Rijkevoort en Wanroij en de fraaie Boswachterij van St. Anthonis.
Nog geen koffie werd er al geroepen? Nee, daarvoor moesten we nog naar Oploo rijden, waar we na ca. 70 km bij café “Os Moe” arriveerden.

Gelukkig werden we daar erg hartelijk ontvangen en hadden we in een mum van tijd de lekkere warme koffie voor ons staan. Heerlijk om je hiermee op te warmen! Top!
Na een 2-de bakkie fietsten we via Westerbeek, Merselo, Veulen richting America.
Dit ging allemaal prima en na 102 km reden we Sevenum binnen.
Helaas was het voor een drankje bij de Trapperie te laat en ging iedereen huiswaarts.
Rest ons nog om Leon te bedanken voor deze mooie door hem gemaakte rit en hopelijk ben je er volgende week weer gewoon bij.
Wij hebben er alle vier, ondanks het wat mindere begin, enorm van genoten!
Succes met je verder herstel.