We komen weer in zomerse temperaturen, dus vanmorgen korte broeken aan de start. Mei is traditioneel ook de maand van de voorjaarsvakanties dus helaas slecht 6 Véloklubbers aanwezig, maar gelukkig waren Kepèlse Robert en Italian Kim ook present.
Een korte briefing en op pad. Zuidwaarts via het Floriade-terrein naar Venlo om daar dwars door de stad te kruisen, waar nog niemand te zien was op dit vroege uur. We togen noordwaarts en niet zo’n klein stukje ook, ruim 50 km met de wind op kop! De sterke mannen posteerden zich voorin en hielden het tempo strak. Een klein uitstapje langs het Maas-strand van Arcen, naar Lingsfort en weer noordwaarts door de nog open landerijen. We hielden de moed erin: de mei-maand met zijn frisgroene natuur is zo ongeveer de mooiste tijd van het jaar. Heet het daarom ook de toeristenweg? Net voor Siebengewald naar de gehuchten Koekoek en Lakei om uiteindelijk naar Gennep te gaan. Site-seeing door de stad om midden in het centrum, na 70km, een kop koffie te nuttigen. Eten en drinken is immers belangrijk onderweg, zeker op een langere rit en bij de stijgende temperaturen. Heel anders vergaat het de profs in de Giro, die spoelen bijna van de weg af. Het is kort onderwerp van gesprek, maar wij genieten zonder medelijden.
Op de weg terug hadden we dus ‘the wind in the back, volgens Kim”: ‘nice!’
Nog een stukje Maasheggen meepikken en een beetje slingeren door de kleine dorpjes, totdat Merselo in beeld kwam. Hier maar snel de route aangepast, omdat het ‘dicht stond’ met bezoekers aan het oorlogsmuseum. Via Holthees en Maashees binnendoor naar Geijsteren om daar weer een andere afslag te nemen. Verrassend volgens Sjaak: over de nieuwe infrastructuur van Wanssum. Ook hier weer anders dan anders: via Meerlo en Klein-Oeldere naar Hôôôrs. Vervolgens lekker uitbollen tot aan de Trapperie.
Bijna 120km op de teller, zonder malheur, lekke banden of ander gezeur!
Hoewel fietsnavigatie bijna gemeengoed is, moest ik het vandaag bijna uit het blote hoofd doen: de ingeladen route was niet zoals ik bedoeld had. Toch ontving ik voor terugkeer in Sevenum al complimenten: onverwachte afslagen en anders dan anders.
Mooi toch, zeker door de prachtige natuur in mei en de nodige km in de benen.