Het einde van april is alweer in zicht en nog steeds is het geen weer geweest voor een korte koersbroek op zondagmorgen. Ook nu niet, maar misschien na de pauze dat de beenstukken uit kunnen. Met 11 fietsers aan de start om 8 uur bij de Trapperie voor een tocht van ruim 100 km naar de heidevelden in de bossen van St. Anthonis. We starten richting de Kronenberg naar America en verder binnendoor naar Heide door naar Merselo. Na ongeveer 75 minuten bereiken we de heidevelden, maar die moet je eigenlijk in augustus zien. Dan staat de hei in bloei en is het beeld overwegend paars. Ook een tip voor de iets langzamere fietser.

Na een uur heb ik de kop afgegeven en diegene die na Wanroij op kop komen, hebben er zin in. We tikken zelfs de 41 km/u aan, maar bij een haakse bocht moeten we toch in de remmen en draaien we langzaam terug met de neus de wind in.

Via Rijkevoort gaat de route helemaal naar het zuiden en wind van voren. Deze winter had ik het parcours al wat verkend en nog wat extra fietspaden gevonden door enkele bossen en die heb ik op de computer in de oude route geplakt. Dit paste natuurlijk niet helemaal, dus nog wat verbindingen gemaakt en daar kwamen we vanmorgen dus voor het eerst.

Ik zat voorin en had wel overzicht bij de bochten, zodat ik tijdig kon bijsturen als dit nodig zou moeten zijn. Op een punt ging het niet zo goed en fietste de twee eersten rechtdoor, waar we links af moesten. Nog enkele km door de bossen en dan is het tijd voor koffie op het Museumplein in Overloon.

Na twee koffie per persoon en een rondje door het museum gaat het terug richting Zaerum. Via de Smakt, Oostrum en Castenray waren we na 103 km terug bij de Trapperie. Daar trakteert Peter Dr. ons op een heerlijke consumptie ter gelegenheid van zijn 40 jarig huwelijk met Dinie! Bedankt Peter en gefeliciteerd met jullie robijnen huwelijk!

Vandaag geen lekke banden, geen regen en geen valpartijen.

Tot volgende week en alle solo fietsers die een keer mee willen rijden zijn natuurlijk van harte welkom. Leon van der Hulst, uw wegkapitein van zondag 23 april.