De opkomst met deze kermisrit was 7 personen. Om 7:30 uur werd er vertrokken richting Kronenberg via het Bedelaarspad. Hier werden we ter hoogte van de Visvijver geattendeerd dat er 5 runderen los liepen.
Verder via America, Griendtsveen richting Zeilberg. Met een licht briesje uit het zuidoosten op de rug blijft het tempo er lekker in en er wordt geregeld van kop gewisseld. Nu draaiden we afnaar Liessel.

Bij de afslag richting Vlierden werd het fietspad gekozen door het bosrijke gebied richting Ommel. Langs het Prinsenmeer fietsend werd er een korte sanitaire stop gemaakt. Bij vakantiepark de Roompot Park de Peel in Vlierden nemen we een nieuw aangelegd fietspad. Helmond komt in zicht en we fietsen langs de buitenkant van de wijk Dierdonk. Aangekomen bij de Zuid-Willemsvaart wordt er richting Beek en Donk gefietst. Hier aangekomen zwaaien we eindelijk rechtsaf richting de geplande pauzeplaats. De wind komt nu van voren. Het zijn dan nog 4 km naar de Brabantse Kluis.

Daar aangekomen is de binnenplaats al behoorlijk bezet door 2 grote groepen wielrenners uit Hees (Heeze) en nog andere bezoekers.
Het duurt dus even alvorens we onze kop koffie kunnen drinken.
Na de pauze nemen we even een lus richting Gemert en draaien dan af naar Bakel, Milheeze en rijden weer binnendoor naar Ysselsteyn.
Wat ook vandaag opvalt is dat vele percelen land gedeeltelijk onder water staan en de agrariërs deze percelen nog steeds niet kunnen bewerken, erg triest! En zo komen we zonder pech om 12:10 uur aan in Sevenum.
En genieten we nog even na bij Lo Solé. Hoewel we afgelopen woensdag ook al bij de Brabantse Kluis waren, was het verassend genoeg een geheel andere tocht.
Afgelegd 115 km, geen lek.