Zaterdagavond naar het weerbericht gekeken en ja, voor zondag 30 april is de weersvoorspelling zeer gunstig. Zondag om 6:50 uur gaat mijn wekker af. Uit bed en even naar buiten kijken. Een strak blauwe hemel en een zwak windje uit het oosten. Prima fietsweer.
Om 8:00 uur zijn 8 man aanwezig om bovenvermelde route te fietsen. De eerste plaatsen die we doorkruisen zijn Grashoek, Meijel, Ospeldijk. Inmiddels heeft Marcel problemen met zijn elektronisch schakelsysteem. Hij kan niet meer op of afschakelen.

We gaan verder richting Ospel, Nederweert en doen even Weert aan. De snelheid blijft er tot nu toe goed in met de wind op de rug. Nu gaat de route langs de snelweg A2 richting Maarheeze. Door de zon is de temperatuur inmiddels ook wat aan ’t stijgen. Want bij het vertrek om 8: 00 uur was het toch nog wat fris. De meesten hadden de mouwstukken aan. Via Maarheeze gaat het naar Sterksel en naderen we de koffiestop In Someren bij manege het Keelven. Hier stond een bord met de tekst; vanaf mei, bij koffie en Vlaai de tweede koffie gratis. Bij het bestellen van de koffie werd er gevraagd, of het nu al mei was. Maar de koffie dame was hier heel stellig in, nee mannen, morgen is het mei.

Na genoten te hebben van 2 koffie op het prachtige terras in het voorjaarszonnetje werd er weer verder gefietst. Nu met de wind meer van voren. Maar al snel melde Marcel zich weer met zijn schakel probleem. Het systeem had zich automatisch ingesteld op het een na zwaarste verzet. De nodige deskundigen ontfermden zich over dit probleem, maar het werd helaas niet opgelost. Via Asten, Neerkant en Helenaveen naderen we Kronenberg. Met de wind tegen werd toch geprobeerd om de snelheid er in te houden.
Rond 12:00 uur werd Sevenum weer aangedaan. Bij de Trapperie aangekomen hadden we 96 km afgelegd met een gemiddelde van 29,6 Km/h, zonder lekke banden.

Wegkapitein Peter Driessen