Vandaag op deze stralende kermiszondag in Sevenum stonden we toch maar met 6 man aan de start voor een rit naar het Brabantse Land.
Hoe kan dat, zou je zeggen? Nou heel eenvoudig. Maar liefst 5 personen hadden zich voorgenomen om het dit weekend eens rustig aan te doen.
Peter Hoeijmakers en Thijs Pauwels fietsten zaterdag de klassieker “Trois Ballons” in de Vogezen in Frankrijk en het “Trio Hellenique” Jan, Leon en Henk gingen voor de Zuid Limburgse variant namelijk “Limburg Mooiste”.
Verder heb je nog kermisvierders die ’s avonds wel een vent zijn, maar ’s morgens niet.
Helaas kon Marcel er vanmorgen niet bij zijn door een vervelende aanrijding in Maarheeze, hetgeen hem enkele weken aan de kant zal houden. Sterkte en beterschap Marcel.

Zoals gezegd onder een stralend zonnetje vertrokken we voor een Brabantse rit naar het Leenderbos en natuurgebied de Malpie, dat ligt tussen Valkenswaard en Borkel & Schaft.
Sevenum werd verlaten en werd er koers gezet naar Kronenberg, Helenaveen en Neerkant. Via Heusden fietsten we tussen de plaatsen Asten en Someren door. Daarna door de mooie “Herbertus bossen” van Someren, waar de typisch Brabantse boerderijtjes veelal te zien zijn. Erg mooie dus! Daarna gingen we naar Sterksel en Leende en werd het Leenderbos in gedoken. Prachtige fietspaden daar en nog niet druk door het nog vroege tijdstip. Kilometers lang doorkruisten we dit mooie bosgebied, waar we nog wel even achterna gezeten werden door een wolf. Hoge snelheid kun je er niet maken, maar dat kwam goed uit, want ons koffieadres ging pas om 10.00 uur open.
Na de “Venbergse Watermolen”, waar het mooie riviertje de Dommel doorheen stroomt, begonnen we aan de fietspaden door het Malpie natuurgebied van Valkenswaard.
Een prachtig bos- en heidegebied met talrijke kleine en grote vennen.

Na dit zeer mooie Malpie natuurgebied, waren we na ruim 65 km fietsen toch wel toe aan een lekker bakske Brabantse koffie, zoals ze dat daar zeggen. Die werd natuurlijk gevonden en wel bij fietscafé en restaurant De Zwaan in Borkel. We waren de eersten die zitting namen op het grote en zeer gezellige terras.  De bediening was voortreffelijk en de koffie smaakte super. Na afloop bedankten we ze door in hun eigen taal te spreken: Houdoe en bedankt!

Na deze heerlijke pauze, fietsten we achter het plaatsje Schaft door het natuurgebied “Langbosch” naar Soerendonk. Toch nog even op Belgisch grondgebied een mooie foto maken van een prachtig bloeiend klaprozen veld! Het was een super aanzicht en zeker op deze mooie morgen!

Vanaf nu hadden we te maken met een krachtige noordoosten wind die pal op kop stond. Gelukkig hadden we ook vandaag weer zeer sterke kopmannen. Zij kunnen zo meedoen met het Nederlands Kampioenschap “Tegen-de-wind-in-fietsen”! Kim, Alwin en Peter Dr. spanden de kroon! Super gedaan jongens! Na Soerendonk ging het naar Maarheeze en Ospeldijk.

Na Ospeldijk via Meijel en Grashoek, waar Sjaak op de “Col-du-Struuk” nog even zijn kracht toonde, arriveerden we na 121 km het kermisdorp Sevenum. Niet naar ons gebruikelijke terras van de Trapperie, want die lagen nog op apegapen van de zaterdagavond, maar naar het inmiddels aardig volgelopen en ook gezellige terras van Lo Solé. Daar kregen we van de zeer behulpzame en alleraardigste bazin een lekker koel drankje geserveerd. Toppie! Kortom, we hadden een zeer geslaagde fietsmorgen beleefd.