Toen we vanmorgen om 7.30 uur in het centrum van Sevenum kwamen was daar al een drukte van belang. De jaarlijkse sponsorloop “RoPa-run” was namelijk al in volle gang. Meer dan 200 teams doen er mee aan deze landelijke sponsorloop, waarvan de opbrengst gaat naar o.a. de palliatieve zorg. We zouden ze vandaag in het Brabantse land nog veelvuldig zien en ook aanmoedigen. Ook in Sevenum waar een wisselpunt was, werden ze hartstochtelijk aangemoedigd door de vroege vogels die al op de been waren.

Super initiatief natuurlijk.

Vandaag stond de rit naar de Brabantse Kluis in Aarle Rixtel op het programma. Echter onze geplande wegkapitein had nog snel even een last-minute-reisje geboekt naar een Grieks eiland. De vervangende wegkapitein moest op het laatste vanwege lichamelijk ongemak ook nog afzeggen. Ondergetekende wierp zich op als 3-de keus wegkapitein, want die had nog wel een mooie route in zijn archief zitten.

Iets na half acht vertrokken we met 6 personen richting Helenaveen met een lichte rugwind. Het weer was fantastisch, door al een lekker schijnend zonnetje. Van Helenaveen naar Griendtsveen en mooi door de bossen van Liessel naar Vlierden. Schitterend om daar op deze vroege ochtend te fietsen. Daarna langs golfbaan de Stippelberg in Bakel naar het bosgebied van het “Grotelsche Bos”. Ook hier weer prachtig. Doordat deze gelegenheidswegkapitein de route van tevoren niet had kunnen verkennen, werd er af en toe wel een verkeerde afslag genomen en moest er weer omgekeerd worden. Sorry boys voor dit ongemak.

Toch bereikten we onze mooie koffielocatie de “Brabantse Kluis”. Heerlijk zittend op de mooie binnenplaats dronken we enkele kopjes goede koffie, die we na 70 km fietsen wel verdiend hadden.

Na deze heerlijke koffiestop weer huiswaarts via voor de 2-de keer golfbaan De Stippelberg en dan richting Milheeze. De wind hadden we nu steeds schuin van voren tegen en was ook een stuk krachtiger geworden. Maar we hadden goede kopmannen vandaag. Onder andere Peter H. kon zich goed testen voor zijn monstertocht (178 km en ca. 4000 hoogtemeters) de “Trois Ballons” in de Vogezen van komend weekend. En dat deed Peter dan ook. Hierdoor fietsten we vanmorgen met de wind tegen harder dan met de wind in de rug. Onderweg zorgde Leon plotseling nog wat voor wat ophef. Er begon plotseling een “witte vloeistof” tussen zijn benen door te spuiten. Huhhh …… dacht de rest, waar is die in godsnaam mee bezig!? Iedereen had zijn eigen gedachten hierover. Maar het was zijn achterband die lek was en waar de witte vulvloeistof enigszins naar buiten kwam, maar dichtte uiteindelijk toch wel de lekkage. Gewoon doorfietsen dus naar Ysselsteyn en via het Veulen en de Schadijker Bossen bereikten we na 114 km het overvolle maar zeer gezellige terras van Trapperie de Werkplats. Het personeel rende zich de benen onder zijn/haar kont vandaan en hierdoor zaten we toch vrij snel aan onze heerlijke koele drankjes.

Ondanks het nodige improviseerwerk was het toch een mooie rit geworden!

 

Groetjes van 3-keus wegkapitein Sjaak van Enckevort.