Zaterdagavond de weersvooruitzichten bekeken en deze waren zeer wisselvalling voor zondagmorgen. Toen ik opstond zou het rond 7 uur kort gaan regenen en zou ik droog in Sevenum aan kunnen komen. Dit klopte enigszins maar om half acht ging het weer regen en hadden zich 4 renners bij me aangesloten. Maar weer eens de buienrader raadplegen of we konden vertrekken en hieruit bleek dat we beter een half uur konden wachten, want na regen komt zonneschijn.

De route die ik had gemaakt was 118 km en deze moest nu wat korter worden anders waren we te laat terug. Omdat ik vaker in die omgeving kom was dat geen probleem, maar het doel was toch de Hülserberg. Van hieruit naar Sankt Tönis ons koffie adres, de “Sankt Töniser Obsthof”, waar ik al vaak langs ben gereden maar nu eens een keer aangaan. Dit is een uitgebreide groente- en fruitwinkel met koffie en gebak met een groot zonnig terras, fantastisch.

Na de koffie huiswaarts op de inmiddels droge wegen via Oedt en Grefrath. Rond half een waren we terug en hadden we 104 km en 400 hoogte meters op onze Garmin staan.

Toch nog een leuke en verrassende ochtend. Het volgende jaar dan maar de lange versie doen.