Op dit lenteachtige weekend stonden er toch maar 5 renners van de A-groep op deze perfecte zondagmorgen aan de start voor een geïmproviseerde rit naar Duitsland.

Volgens het programma zou de rit van vandaag naar de Hariksee gaan onder leiding van Peter Driessen. Maar helaas moest Peter zich met verkoudheidsklachten afmelden. Beterschap Peter!
Piet Janssen was weer bereid gevonden om er weer een mooie alternatieve rit naar Duitsland van te maken. Laat dat maar aan hem over!
Op deze echt lente aanvoelende morgen was bijna iedereen al lichtelijk zomers gekleed. Behalve Alwin dan, want die komt nog in lange broek en winterwielerjack. Hij heeft het altijd koud en komt pas na de “ijsheiligen” (half mei) in zijn zomertenue. Via Venlo fietsten we door Steyl naar de Witte Stein in Reuver. Daar kregen we het eerste klimmetje van de dag te verwerken en er zouden er nog diverse volgen.

Training voor de naderende fietsweek naar het Spaanse Girona moet Piet gedacht hebben. Daarna ging het naar het bekende natuurgebied en oud-legerterrein Brachterwald. De natuur is momenteel al heel mooi. De frisgroene blaadjes komen al volop aan de bomen en het is geen kunst om daar herten te spotten. Zo ook vandaag dus. Onderweg was vandaag ook veel bloesem te bewonderen, zoals de gewone kersenboomgaarden en de sierkersen. Ook de paardenbloemen in vele Duitse weilanden gaven een prachtig aanblik. Van het Duitse gedeelte namen we na zo’n 60 km afstand en toen reden we via de schitterende Meinweg richting ons koffieadres “De Boshut” in Herkenbosch.

De koffie daar was daar perfect en na een half uurtje vertrokken we voor ons laatste traject richting Sevenum. Inmiddels hadden we de wind in de rug gekregen en onze nimmer aflatende kopman Alwin hield het tempo strak hoog. Koud zal hij het hierdoor vanmorgen zeker niet gehad hebben. Wat een klasbak!
Na Melick en Roermond fietsten we via de bekende Maasdorpen Buggenum, Neer, Kessel en Baarlo naar Sevenum. Op het laatste klimmetje de “Col de Maasbreu” moest Sjaak nog even testen of zijn vakantie hem niet teveel had terug geworpen. Hij verraste iedereen en kwam als eerste boven! Haha!

Tegen 12.30 uur bereikten we na 106 km ons vertrouwde eindstation namelijk: Trapperie de Werkplats. Gezellig druk daar met nog de nodige mensen van het organisatieteam van de “Knopen Lopen dauwtrap wandeling” van vanmorgen. Van de 5 hadden er 3 nog andere acute middagplannen, zodat we maar met 2 man, lekker in het zonnetje zittend, op deze weer zéér mooie rit konden proosten. Piet bedankt voor deze heerlijke rit van vanmorgen! Was top!