Vandaag stond er weer een Duitse rit op het programma en wel de rit naar het Duitse Asperden, Pfalzdof en Weeze. Onze Duitse wegkapitein specialist Peter Hoeijmakers was ook vandaag weer onze wegkapitein.

Onze inmiddels Italiaanse vaste gastrijder Kim Bruneau had zich vanmorgen in alle vroegte al ziek afgemeld. Beterschap gewenst Kim.

Toch gaven er nog 10 renners, op deze mooie zondagmorgen, acte-de-présence. Een mooi aantal. De Lottummers Alwin en wegkapitein Peter namen de kop en schroefden het tempo meteen behoorlijk op. Alwin is, kunnen we wel stellen, na zijn hartrevisies van vorig jaar weer volledig hersteld. Onze wegkapitein moest hem regelmatig manen om het iets rustiger aan te doen.

Bij de Reulsberg in Horst kregen we nog even te maken met een verkeersopstopping vanwege de daar te houden motorcross. Campers en crossmotoren stonden daar in file voor het parkeerterrein.

Via de Wellse brug reden we met lichte tegenwind richting Bergen en Siebengewald.

Daarna de grens over en kwamen via de meestal mooie veldwegen uit in Asperden. De boeren zijn in Duitsland al volop bezig met o.a. de “kartoffeln” (petatten) te poten en we zagen de “wullewoepen” (tuinbonen) al ruim 10 centimeter boven de grond uitsteken. Bloeiend koolzaad hebben we helaas niet zoveel gezien en dus ook niet geroken!

We naderden Pfalzdorf zo ongeveer het verste punt van onze route. Het fietsen ging vanmorgen bij iedereen prima, maar zeker bij Alwin en Peter, want die bleven maar op kop fietsen. Via de mooie bosgebieden na Pfalzdorf reden we richting Weeze, waar de koffiestop bij een Italiaans restaurant gepland was. Echter toen we daar na ruim 60 km aankwamen, was nog alles donker binnen en was het terras nog niet ingericht. Dan maar iets verderop naar de plaatselijke Bäckerei Café van Wees. Lekker op het terras gezeten met een grote bak koffie voor weinig geld.

Even lekker bijkletsen over van alles en nog wat. Ook de bejaarde koningskroning van King Charles uit Engeland kwam even voorbij.

Na de koffie weer in gezwinde spoed, met de wind licht in de rug, richting de Nederlandse grens via Keylaer en Twisteden. Reden voor Alwin om zich maar eens achter in het peloton te laten zien en zodoende werd er op kop meer door gewisseld. In Arcen het veerpont genomen naar Broekhuizen. Toch ging bijna iedereen dit keer helemaal mee naar het altijd gezellige terras van Trapperie de Werkplats. Wegkapitein Peter werd door iedereen bedankt voor de mooie rit van vanmorgen, die hij met veel vernuft in elkaar had gezet.

De vorm voor zijn fietsreis naar de Vogezen heeft hij vanmorgen met zijn fietsen, meer dan bevestigd. Peter veel succes in Frankrijk en nogmaals bedankt voor deze mooie rit!