8 oktober – Deurne

Vandaag staat de rit naar Deurne op het programma.
De buienradar liet vanmorgen een duidelijke scheidingslijn in Nederland zien waarbij een regengebied wel erg dicht bij onze route komt.
Ik fiets vanuit Boekend richting Sevenum en het valt op dat het op dit tijdstip nog behoorlijk donker is onder de bewolkte hemel.

In Sevenum aangekomen vertrekken we na een korte briefing om 08:00 uur met 7 rijders richting Brabant.
Via Meterik, Merselo en Overloon langs weidevelden en akkers waar de oogst van de mais en aardappelen nog in volle gang is.
De koeien staan in weides die door het prachtige weer van de laatste tijd nog altijd super groen zijn.

In het Duivenbos achter Overloon verliest Sjaak een bidon en wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt voor een sanitaire stop of een banaan naar binnen te werken.
Dit “oponthoud” komt eigenlijk goed uit want door het vlotte tempo zullen we waarschijnlijk te vroeg bij ons koffieadres zijn en voor een gesloten deur staan.
Het weer blijft ons goed gezind en via Elsendorp en Handel rijden we om Gemert heen over veelal rustige wegen en slaan dan rechtsaf richting Grotel.
Bij ons koffieadres Grotel’s Genoegen aangekomen is het daar al behoorlijk druk.

Veelal wandelaars en fietsers die vanuit het parkeerterrein de diverse knooppuntenroutes doen door het natuurgebied de Grotelsche heide.
Onder het afdak op het terras is het goed toeven en na een tweede ronde koffie gaat de rit verder richting Deurne, Griendtsveen en via America weer terug naar Sevenum waar we mede door het sterke kopwerk van iedereen nog voor 12:00 uur arriveren met 95 kilometers op de teller.
Op het terras van de Trapperie wordt nog nagenoten van de rit en een welverdiende consumptie.