Zondag morgen 7.30 weer eens paraat bij de startplaats. Het was alweer mijn 2e tocht dit jaar samen met de Véloklub. Ik mis nogal wat km’s dit jaar door andere activiteiten en gezondheid, maar langzaam weer steeds fitter aan het worden.
Het beloofde een mooie tocht te worden met zeker niet alledaagse wegen/paadjes met Ger Driessen als befaamd routebouwer. Je weet bij voorbaat dat het geen snel gemiddelde gaat worden door het vele bochtenwerk, grind, gravelpaadjes en smalle steegjes waar we doorheen zouden gaan fietsen. Ik had er zin in!
Na korte briefing (mededeling dat we naar Wegberg gingen en na 81km koffie zouden scoren), op richting Venlo via het welbekende Greenport Bikeway richting het altijd mooie Krickenbecker See op weg naar de enige beklimming van de dag, Hinsbeck! Tussendoor had ik viaducten-sprinter Sjaak nog effe afgetroefd. Hij heeft er die dag geen meer gewonnen, helemaal van slag. Vele kleine onbekende wegen voor mij gingen we langzaamaan steeds verder zuidwaarts via de zeer bekende plaatsen Oberbocholt, Dornbusch, Loosen richting Waldniel waar we dwars doorheen knalden om dan via Lüttelhorst en Schwaam steeds dichterbij Wegberg te komen. Omdat Wegberg nog te vroeg kwam voor de koffie, fietsen we door de mooie velden waar de tarwe, gerst en rogge er mooi bijlagen. Dit voorspelt een goed bier en brood jaar bij onze oosterburen. Zelfs de rabarber stond er al goed bij.

We naderden Brüggen waar we de fietsen stalden bij de plaatselijke Italiaanse Eissalon om daar een goede en enorme kop koffie voorgeschoteld kregen voor maar €2,60. Blijkbaar zijn ze bij onze oosterburen beter in staat om de groothandel minder winst te laten maken en de producent en caféhouder nog een goede boterham laten verdienen, dan dat het hier het geval is! Kunnen we nog een voorbeeld aan nemen. Maar genoeg economie-les. Na de koffie ging het weer verder richting onze eigen Heimat waar we probeerden via Auxiliatrix binnendoor te fietsen, maar Frits was de enige die in de gaten had dat er wel heel veel mensen rondliepen en dat het wel eens niet kon lukken. Wij ook weer omgekeerd en na wat omzwervingen zijn we rond 12.20uur weer in Sevenum aangeland.
Het was een prachtige route en we hebben weer genoten. Ger bedankt!