Rit verslag zondag 18 september Boxmeer 100 km
Deze rit was gekoppeld aan Jan E. als wegkapitein. Maar Jan is samen met Henk H. de Stoneman Dolomieten aan het fietsen. Veel succes mannen. Dus moest er een andere wegkapitein gevonden worden om de rit naar Boxmeer te leiden. Vrijdagavond dus even achter de laptop en op de Garmin kaarten een route naar Boxmeer gemaakt. Gelukkig ben ik er wel wat bekend.
Zondag morgen om 08:00 uur met 14 personen vertrokken. Het voelde al wat fris aan en diverse fietsers hadden de armstukken al weer aan. Richting Grubbenvorst ,Lottum, Broekhuizen, Blitterswijck, richting de brug naar Well. Maar voordat het zover was kreeg ik mijn zoveelste lekke band dit jaar. De hoeveelste het is weet ik niet meer, maar gelukkig houdt Sjaak v. E. dit voor ons allemaal goed bij. Er stond een lekker briesje vanuit het Noorden, dus was het van voor de kopmannen stevig doorfietsen. In de Natuur is het ook al goed te zien dat de herfst in aantocht is. De bladeren zijn dof en sommige bladeren zijn al wat aan het verkleuren. Ook de eikels vallen al plaatselijk van de bomen. Bij Gennep gaan we de maas over en voelen we de wind van achteren. Op de brug komen we nog een “vriendelijke” wielrenner tegen die na dat Huub hem, goedemorgen wenste, hem toe bitste met, bek dicht. Verder naar onze koffie plaats in Beumen. Deze was om 10:20 uur nog gesloten en er werd besloten om door te fietsen naar Boxmeer. Hier werd uitgerust en koffie met eigen broodjes, boterhammen of een banaan genuttigd. Nadat de tweede kop koffie op was, werd de weg vervolgd terug naar Sevenum. Eerst via het mooie Maasheggen gebied. Het bevreemde ons dat er de nodige koeienvlaaien op het fietspad lagen. Na vele scherpe bochten zag ik ineens een loslopende koe op het fietspad staan. Het flitste door mijn hoofd wat moet ik doen, hard roepen, pas op, koe op fietspad, met als gevolg dat het beest ontzettend zou kunnen schrikken met al gevolgen van dien. Heb toen toch maar snel wat voorzichtiger geroepen pas op Koe………..Al met al liep het allemaal goed af en wisten we ook waardoor de koeienvlaaien op het fietspad lagen. Met een flinke vaart ging het toen richting Sevenum waar we rond 12:30 uur arriveerden. Afgelegd 102 km met een gem. van 29.4 kmh. Wegkapitein Peter Driessen
Zondag 25 sept. Staat de rit naar Kempen in Duitsland op het programma, afstand 100 km, vertrek om 8:00 uur en wegkapitein is Peter Hoeijmakers.