Ritverslag 25 juli A-groep: Grave

We zijn met 11 fanaten die er een flinke rit van willen maken. Het weer is er ook klaar voor, een lekker zonnetje en ongeveer 17 graden zijn een perfecte uitganspositie. Onze wegwijzer van vandaag heeft een route naar Grave in Brabant uitgezet. Hij start meteen zelf aan kop met een straf tempo richting Venray.

Ik had mezelf niet uitgeroepen tot degene die dit verslag zou schrijven. Daarom en het feit dat ik niet veel kan rondkijken met een flinke snelheid is mijn beschrijving van het landschap waardoor we fietsen beperkt. Heb wel gezien dat inmiddels door het groeizame weer de mais alweer ver boven ons zichtveld is. Jammer voor de beleving van de omgeving. Op veel plekken wordt het graan geoogst en je ruikt het hooi dat continu wel ergens op het weiland ligt. De route loopt door prachtige stukken natuur. Verderop komen we door het nieuw benoemde dorpje Milf. Wellicht zijn de bestuurders het daar niet mee eens. Kwajongensstreek dus!!

Vlak voor Grave ligt een steen in/op de weg en zorgt voor malheur in de groep. Lek voor Piet dus. Koffie op het prachtige ruim opgezette terras in Grave. Heerlijk.

 

Verder via het gehucht Linden,  waar ik nog niet van gehoord had. Daar is harstikke veel recreatie op en bij het water de Kraaijenbergse plassen. Er volgen mooie stukken over een dijk met uitzicht over de weer rustig stromende Maas. Parallel aan de A73 gaat het terug naar Sevenum. Ik sla eerder af richting Grubbenvorst en weet dus niet de exact gereden afstand (125 km). Bij terugkomst in Grubbenvorst heb ik uiteindelijk 139 kilometers afgelegd.

Het was een mooie route! Piet bedankt daarvoor!

Gegroet Jo Hendriks

 

Ritverslag 25 juli B-groep: Brachterwald

Brachterwald vorige week niet doorgegaan i.v.m. hoogwater. Vandaag was het super weer en we stonden met de vaste 5 aan de kerk. We gingen richting het zuiden dus we hadden de wind vol op de kop. Omdat we een half uur eerder vertrekken, konden we niet pauzeren in Born en zijn we door gefietst naar de Witte Steen.

Onderweg sloot Louis Grubben nog bij ons aan, die hadden we al anderhalf jaar niet meer gezien door hartproblemen. Doordat hij de kop overnam waren we snel in Sevenum en wel om 12.00 uur na 95 km.

Pauze Witte steen aan de Duitse kant. Geen lekke banden en prachtig weer!

Gr.  Frits

 

Programma zondag 1 augustus 2021:

A- groep: Route: Velosoof Eindhoven (130 km), Wegkapitein: Jan Engels, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route: Smakt (85 km), Wegkapitein: Ger Tiesen, Vertrek: 8.00 uur