Ritverslag 31 juli A-groep: Tongerlo – Molenbeersel (Be)

Vandaag staat er een rit naar Xanten in het programma maar omdat we de volgende week de marathon hebben die ook al die kant op gaat, werd mij gevraagd om een route te maken naar het zuiden. Als je naar het zuiden gaat met 120 km dan kom je al gauw in het Belgenland en hier kan ik wel iets moois van maken. We vertrokken met 9 personen en Henk kwam al direct met mij op kop fietsen. Ik moest hem een beetje temperen, maar toen iedereen aangesloten was ging hij weer flink tempo rijden.  Kennelijk heeft hij in de nacht zoveel energie getankt, die er met geweld uit moest. Hij kon maar een klein uurtje met ons mee fietsen, dus van die energie hebben we lekker kunnen profiteren. Daarna via het Leudal , Baexem en Neeritter naar België. Van hieruit gingen we via de mooie Belgische wegen naar het kanaal en dit was tevens het verste punt. Daarna met nog 10 km naar Molenbeersel voor de koffie.

Na de koffie moesten we nog 45 km en met de wind van achter kwamen even na 12 uur aan bij de Trapperij, waar de traditionele drankjes werden genuttigd.

Met de Véloclub hebben we 117,2 km afgelegd. Ik was met 140 km, 34 keer geschakeld en 20016 omwentelingen weer thuis.

De wegkapitein Ger Driessen

 

Ritverslag 31 juli B-groep: Boswachterij St. Anthonis.

De B groep vertrekt met 6 man om klokslag 8 uur in Sevenum onder leiding van Ger als wegkapitein voor een mooie rit door het Brabantse land en de mooie bossen van St. Anthonis en Overloon.

Voor een lekkere bak koffie gaan we bij onze vriend d’n Duitser bij het oorlogsmuseum. Daar krijg je nog een grote tas koffie voor 1,75 euro! Na wat bijpraten gaan we weer op pad naar Sevenum, waar we aankomen om 11.50 uur zonder mankementen en een strak tempo door sterke voorrijders met 87 km op de teller.

Groetjes de wegkaptein Ger Tiesen.

 

Programma zondag 7 augustus 2022:

A- groep: Route: Marathon Duitsland (200 km), Wegkapitein: Henk Hoeijmakers, Vertrek: 7.00 uur

B-groep: Route: Kinrooi (85 km), Wegkapitein: Henk Janssen, Vertrek: 8.00 uur