Ritverslag 10 juli A-groep: Weert

Met 11 man staan we om 07:30 uur klaar om mijn rit richting Weert te fietsen. Ik heb deze rit kunnen ruilen met Marcel, waarvoor dank. Met nul komma nul voorbereiding en alleen de route op de navigatie gezet. Nog heel even de route op de computer bekijken hoe die ook al weer globaal loopt. Een doel heb ik wel in gedachte; ik zorg ervoor dat we om 12:00 uur weer in Sevenum zijn. Het weer is zodanig fris dat mouwstukken geen overbodige luxe zijn. Dus die maar aangetrokken. Daar was ik niet de enige in.

Via de Heibloemseweg (hadden we vorige week ook) richting Stokershorst. (buurt langs het kanaal achter Heibloem) rijden we een trekker met kar voorbij met allemaal zonnebloemen. Dat zie je niet vaak. Verder gaan we via Swartbroek, Ell, Tungelrooy en Altweerterheide. Daar in de verte zien we de tenten van Bospop. Die hebben ook zoals zovele evenementen twee jaar niet door kunnen gaan.

Voor de koffie zijn we net vijf minuten te vroeg bij Daatjeshoeve. Dus toen de poort open ging waren wij de eerste gasten. De koffie werd deze ochtend gesponsord door Marcel die gisteren weer een jaartje ouder was geworden.

Ook de terugreis ging, zonder bandenpech, voorspoedig. Mede dankzij goede kopmannen konden we een hoog gemiddelde scoren. En netjes precies om 12:00 uur terug.

Groet, Pierre

 

Ritverslag 10 juli B-groep: De Rips-Handel

Het weer op de zondagochtend was fris. Blote benen ging nog net, maar lange mouwen was geen overbodige luxe. Windkracht 2 is niet veel, maar op kop is het toch doorduwen. Via en De Rips naar Handel voor een lekker kopje koffie. Na de koffie weer op huis aan. In Sevenum om 12.15 uur en gereden 95 km. Het was een goed bestede zondagmorgen.

Wegkapitein Henk Janssen

 

Programma zondag 17 juli 2022:

A- groep: Route: Sonsbeck (125 km), Wegkapitein: Peter Hoeijmakers, Vertrek: 7.30 uur

B-groep: Route: onderling bepalen (85 km), Wegkapitein: onderling bepalen, Vertrek: 8.00 uur