Ritverslag 05-07-2015

Op zondagmorgen trokken enkele buien over Noord-Limburg, of dat de reden was dat er maar 8 fietsers present waren weet ik niet!

Of was het de verwachte warmte die er aan zat te komen?

In ieder geval een nieuwe route in een gebied waar we niet zoveel komen. Een prachtige omgeving. Daar moeten we in de toekomst wat meer routes gaan uitzetten.

Door de boswachterij van St Anthonis, in de koelte van de bomen ging het richting Mill. Aan de oostzijde van Mill en Wanroy via Langenboom naar Grave.

Op het fietspad naar Langenboom was een schaapsherder zijn schapen water aan het geven met de waterslang over het fietspad!

Hij vroeg ons om zijn auto aan de linkerkant te passeren, bij het op rijden van het fietspad kwamen Piet en Jan aan het schravelen.

Piet het schaapshek in en Jan volgde.

Gelukkig weinig schade aan lijf en leden ook de fietsen hebben niks meegekregen.

Dus konden we onze weg weer vervolgen.

In het mooie plaatsje Grave hebben we van onze welverdiende koffie genoten.

Via Linden waar veel afgravingen plaats gevonden hebben naar Beers-Haps en Overloon weer richting Sevenum.

We hadden vandaag ook een gele truidrasger in ons midden, Eugene denkt misschien nog klasse genoeg te hebben om minimaal de Tour de France te rijden!?

Als lid van de ritten commissie wil ik de wegkapitiens bedanken die tijd nog moeite nemen om ons een mooie zondagmorgen te bezorgen met de geweldige routes die ze uit zetten !!

Deze rit 128 km met een gemiddelde van 29,2km per uur.

Groet Piet

 

Zondag route België via Overpelt – Reppel.

Wegkapitein Jan Steegs

Vetrek 7.00 uur.