Rittenverslag zondag 6 april,

 

Vorig jaar was onderstaande de begintekst bij dezelfde rit, echter toen niet 6 april maar 28 april;

“Het fietsseizoen is alweer twee maanden van start en het zou wel eens tijd worden voor betere temperaturen. Maar ook nu weer vorst afgelopen nacht en nog steeds de winteroutfit aan”.

 

Het kan ook anders; Een enkeling heeft nog de lange beenstukken aan, maar bij het overgrote deel van de groep zijn de onderbenen zichtbaar. Niks geen winteroutfit meer! Zonnetje erbij, wat wil je nog meer.

 

We vertrekken met 16 man en gastrijder Robert richting Neeritter. Enkele andere leden gaan de Volta Limburg Classic toertocht fietsen.

 

De volledige heenweg is het wind op kop. Henk wil eerder thuis zijn en neemt in Horn afscheid.

Wij rijden verder langs het Lateraalkanaal, waar de schapen met lammetjes op de dijk dartelen. In Thorn aangekomen is de wegkapitein even het spoor zoek. Echter hij herstelde zich vrij snel, en hup door via Kessenich naar Neeritter. Even buiten het dorp, strijken we neer bij de forellenvisvijver voor de koffiepauze.

 

Heenweg wind op kop, wil zeggen terugweg wind op de staart. Zolang iedereen kan bijhouden kan er dan ook een tandje worden bijgezet. Totdat er “lek” wordt geroepen. Dit kan zelfs zomaar gebeuren met een fonkelnieuwe Bianchi van Sjaak van E. Hij heeft naar eigen zeggen niet veel ervaring in het bandje wisselen maar kan dit toch voor elkaar krijgen in de schitterend tijd van 12’ 41” (dit is 12 minuten en 41 seconden J ) .

 

Het verder verloop van de rit gaat perfect en de wegkapitein krijgt alle lof voor deze mooie tocht waarbij iedereen goed meekon.

 

Zo komen we dan om 12:30 uur weer in Sevenum aan met een ritafstand van 107 km.

 

Zondag 13 april,

Route Hariksee, ritafstand 98 km, hoogtemeter 350, wegkapitein Ger Driessen.

 

Groetjes, Pierre