Ritverslag 06-10-2013

Ritverslag zondag 06-10-2013

Alles aan deze ochtend maakt ons bewust van het jaargetijde waar we zijn aanbeland….

Herfst noemen we dit. We kunnen het zien, proeven, ruiken en voelen.

De temperatuur was nog laag en de wereld om ons heen nog erg klein toen ik om 07.00uur mijn kop buiten de deur stak om de hond uit te laten.

Na een kop koffie, wat eetbaars en een kleding keuze voor de rit van vandaag reed ik met Guus richting Sérum. Zien en gezien worden is dan wel effe  belangrijk als je veilig aan wilt komen. Eenmaal in Sérum werd weer duidelijk dat we een erg sterke basis hebben dit jaar qua animo. 13 racers aan de start voor het tochtje van een geplande 80 km rondom Deurne. Een aantal MTB’ers zetten koers naar Horst om daar deel te nemen aan de opening voor het MTB seizoen van TWC Horst. Wij starten via Helenaveen een beetje binnendoor crossend naar Liessel. Van hieruit konden we genieten van een stukje Peel met zijn lange lanen met bomen. De mist trok al snel op en de temperatuur was aangenaam te noemen, zeker gezien de vochtigheid waar we mee te maken hadden. Het tempo zat er lekker in en de wegen liepen lekker. De rit bleef een beetje draaien en keren en we raakten net de bebouwde kom aan in Zeilberg waar we meteen weer het buitengebied opzochten. Na wat omzwervingen staken we de weg over die tussen Ysselsteyn en Deurne loopt om eenmaal in Deurne weer af te buigen naar Millheeze. Achterlangs Milheeze bleek nog een leuke rustige weg te lopen Die ons naar de Helmondse kant van Deurne bracht. Omdat er aangegeven stond dat een stuk weg nog niet open was i.v.m. werkzaamheden zochten we naar een andere oplossing waardoor we stranden bij een grote manege. Omdat sommige coureurs een pi(t)stop moesten maken werd hier even gestopt. Een paar paarden waren niet echt onder de indruk en gniffelden om de getoonde kunsten van de heren. Er werd besloten toch maar te kiezen voor het risico van de opengebroken weg. Een goede keuze want deze was open en van super kwaliteit. Een beetje oppassen i.v.m. hoge wegkanten maar we kwamen er lekker doorheen. Hierna volgde een prachtige verharde bosweg naar Deurne. Waarschijnlijk word deze over een paar weken nog mooier door verkleurde bladeren, maar ook nu was het zeker de moeite waard. KOFFIE !! in Deurne. Beekman en Beekman; een prachtig café in het centrum ( bedankt voor de tip, Ger) maakten zij de deuren voor ons open en we genoten van de sfeer en het tafereel buiten waar een oldtimer treffen was georganiseerd.

Oldies kijken oldies…Na de koffie richting St. Jozef en van hieruit via een verharde single –track door de bossen richting Liessel. Afsluitend via Meijel door de Kieviet in Beringe waar met een paar verse kopmannen nog een keer aardig gas werd gegeven. Door een paar kleine omzwervingen werden de 80 km uiteindelijk 95 km. Volgens mij zonder morren een heerlijke Herfstrit met een gemiddelde van 29, en nog wat (bron, insiders {29.7 red.}). Mijn teller had geen sap meer en stond op nul.

 

 

Uw wegkapitein: John Smedts

 

Programma zondag 13-10-2013:

Route: Vierlingsbeek-Oploo (85 km) {Geruild met rit 20-10-2013!}

Wegkapitein: Sjaak van Enckevort

Vertrek: 9.00 uur