1 november 2015

Einde seizoen of toch nog niet…

Volgens de rittenkalender voor dit jaar is er geen officieel programma meer, maar toch stonden er 7 leden om 09:00 uur tegenover de kerk.

Hoewel nog wat fris, het is immers november, deed de zon al haar best er een mooie dag van te maken. Peter riep: Bridge to Bridge Roermond, waarna er in straf tempo werd vertrokken.

We koersten langs Maasbree om ook Hout-Blerick slechts te schampen. Langs de Maas richting Kessel waren we regelmatig diverse mensen per fiets of wandelend tegenkwamen. Na Buggenum verwachtte iedereen langs het Lateraalkanaal richting de brug naar Roermond te fietsen, maar Peter leidde ons via een mooi lusje door Horn. Vervolgens sloten we even aan bij een groep uit Liessel om bij Bakker Bart neer te strijken. Tijdens de koffie passeerden de ‘bekende’ jaartallen uit de geschiedenis en bracht Henk ons op de hoogte over de gastvrijheid in Vietnam.

Om onze ronde te vervolgen werden we teruggestuurd door de parkeerwachters, zodat we een trapje af moesten klunen om het Outlet-center te kunnen verlaten. Via allerlei mooie binnenwegen passeerden we Leeuwen, Swalmen en Reuver langs de grens met onze Oosterburen. De A73 werd gekruist en ook het centrum van Steyl rolde onder onze wielen door. Langs de Maas naar het kazerne-terrein in Blerick om via Greenport Bikeway terug te keren.

Mooi weer, mooie route van 88 km met een strak gemiddelde dat helemaal geen einde seizoen doet vermoeden.

Gr Jan