Op deze kermiszondag staat er een route gepland van 115 km, anders dan andere jaren geen kermis ritje naar Thorn van 80 km. Omdat onze club ook uit mensen bestaat van buiten Sevenum en  de mensen die uit Sevenum komen de wilde jaren achter de rug hebben.

Deze rit voert ons naar de geboorteplaats van Vincent van Gogh Son en Breugel,  langs het Wilhelmina kanaal vanuit Aarle-Rixtel. Mooie breed fietspad dat langs het kanaal is aangelegd, wat een redelijke snelheid mogelijk maakt zodat we toch nog kunnen genieten van de mooie omgeving langs dit kanaal. Aangekomen in Son en Breugel is het te vroeg om onze pauze te houden. Vanaf Son en Breugel gaat het over lange rechte wegen in dit dun bevolkte gebied naar Beek en Donk. Het tempo blijft vrij hoog omdat er ook weinig bochten in de route zitten ,niet te hoog zodat iedereen toch goed kan volgen. We laten Maria-Hout rechts liggen. Tussen Beek en Donk en de Mortel ligt de mooie locatie de Brabantse Kluis, op de binnenplaats genietend van onze welverdiende koffie kijken we zo de koeienstal in.

Via de Mortel –Rips-Westerbeek-Overloon naar Sevenum. De snelheid en de lengte van de rit begint langzaam zijn tol te eisen, er zijn er die niet meer op kop komen of een snelle aflossing doen. We komen wel gezamenlijk aan in Sevenum zoals het hoort.

We hadden vandaag ook een gastrijder en wel John Smets, maar we beschouwen John nog steeds als een van ons en zal over enkele jaren weer terug keren als hij meer tijd krijgt.

Voor de mensen die dat belangrijk vinden 120 km,  31 gemiddeld! En voor 12 uur terug ook dankzij de kortere koffie pauze.

Zondag naar Xanten met Ger Driessen als wegkapitein 120 km vertrek om 07.30 uur.

Piet