Rittenverslag zondag 11 oktober,

Ger vraagt via de e-mail of iemand genegen is de rit van Henk J over te nemen.
Aangezien ik dit jaar nog geen wegkapitein ben geweest voel ik mij wel geroepen. Even in het digitale archief een route van ongeveer 80 km opduiken. Het wordt richting Leveroy.

Om 8.30 uur geeft de thermometer vier graden aan, br. br. br. koud. Dat wordt de “winterkleren” aantrekken. We vertrekken om 09:00 uur met veertien man. Hans, die drie weken terug nog een smak maakte op de brug bij Villa Flora, is weer van de partij. Hij is helemaal tip top.

Door het zonnige weer en de beginnende herfstkleuren is het genieten. Zo ook vlak na Stokers Horst in Heibloem waar we vaak links afslaan, maar nu rechts. Deze afslag komt uit op een pad dat vlak langs de Noordervaart loopt. Het pad ligt bezaait met eikels. Om iedereen een mooie rit te bezorgen wil ik het tempo aan de gemoedelijke kant houden, dit lukt hem prima.

Het enige “lek” krijgen we vlak voor Heibloem, een sanitaire stop. Na allerlei schitterende wegen komen we uiteindelijk via Leveroy in het Leudal bij Haelen uit. Bij St. Elisabeth hof, dé startplaats van de Leudal wandelingen, maken we onze koffiestop. Het zonnetje schijnt lekker en we nemen plaats op het terras. Dit zal wellicht dit jaar de laatste keer zijn. Ik zie dat Alwin foto’s hiervan foto’s maakt.
De gesprekstof aan onze tafel gaat over de tweedaagse MTB tocht die Jan en Henk in Tsjechië hebben ondernomen en over het ontwerp van de nieuwe fietskleding.

Bijna niemand heeft gemerkt dat we deze rit dit jaar al hebben gereden, alleen Sjaak van E. Het is namelijk zijn rit van 15 maart. Laten we maar zo zeggen: beter goed gejat dan slecht verzonnen. Bedankt Sjaak voor het lenen, het is een schitterende route.

Wanneer we van Maasbree naar het Goenje rijden, merk ik dat de koprijders nog veel energie over hebben. De wegkapitein laat de teugels even vieren maar neemt dan de regie weer terug. Bijna iedereen gaat direct huiswaarts. Er is vandaag geen behoefte om nog bij de Sevewaeg een cola te pakken. Dan slaan we toch een weekje over.

We klokken de finish om 12:20 uur met een afstand van 80,5 km en een mooi gemiddelde van 29,3 km/h.
Bij thuiskomst kijk ik op de thermometer. Nou, nou, er zijn drie graden bij gekomen, Maar het zonnetje is gebleven. Dit wordt nog een mooie middag.

Groet, Pierre

Zondag 18 oktober; Route Straelen, 75 km, 09:00 uur, wegkapitein; Sjaak van Enckevort.

Groetjes, Pierre