Ritverslag 12-10-2014

Ritverslag 12-10-2014

Het is inmiddels oktober en worden de ritten wat korter, we zijn aan het ”afbouwen “.

Vandaag zondag 12 okt. staat er de rit Horst aan de Maas, 80 km op het programma.

Ik had me de opdracht gegeven om deze 80 km alleen op het grondgebied van Horst aan de Maas te fietsen en alle dorpskernen aan te doen.

Vorig jaar stond deze tocht voor het eerst op het programma, maar is de rit tijdens het fietsen ingekort tot 45 km. vanwege het slechte weer.

Zo niet vandaag, de weergoden waren ons nu goed gezind en de zon deed al zijn best bij het vertrek om 09:00 uur. Deze ochtend stonden 17 man klaar bij de kerk voor vertrek. Via de Steeghoek richting Bedelaarspad werd Kronenberg aangedaan, nu richting Eversoord en via Driekooienweg richting Horst-America. Door naar Hegelsom en naar de Metrik. Echter ter hoogte, waar voorheen de Proeftuin was, reed Sander lek. Zijn anti lek vloeistof in het bandje was niet bestand tegen zo’n groot lek en het spul spoot er uit. Hans die achter Sander fietste zat zelfs onder de vloeistof. Na dit euvel vakkundig gerepareerd te hebben werd er langs de Schaaksebos richting Horst gefietst.

Maar op de Veld Oostenrijk kwam plotseling een kip de weg oprennen en belandde helaas midden in het peloton. Ik hoop dat ze van de schrik bekomen is, alleen heb ik zo het vermoeden dat ze die dag een ei zal leggen mat een gebarsten schaal. In Horst aan gekomen wordt naar de Melderslo gefietst. Dat het de periode van afbouwen is, is nog weinig van te merken, want de snelheid blijft er nog goed.

Nu worden de kerk dorpen Tienraij , Swolgen en Meerlo aangedaan. In Meerlo wordt de koffie stop gemaakt bij ’t Brugeind. Bij enkele kwamen weer oude nostalgische herinneringen boven drijven.

Na de pauze richting Megelsum, Ooien en werden de dorpen Broekhuizenvorst en Broekhuizen aangedaan. Dan blijven er nog twee dorpen over en fietsen we naar Lottum en via Kasteel Kaldenbroek komen we in Grubbenvorst. Hier rijden we nog langs het Gebroken slot naar de beruchte knip van Grubbenvorst en nu wordt er weer richting Sevenum gefietst. Bij het viadukt over de A73 is het Peloton aan het breken en wordt er vanachteren uit geroepen, want samen uit samen thuis is nog altijd ons motto en wordt er wat getemperd. En zo komen we om 12:30 uur aan bij de Sevewaeg. Gaande de rit wordt mij verteld dat ik Griendtsveen ben vergeten. En ik moet eerlijk toegeven dat ik hier een fout heb gemaakt. Ik zal kijken of ik dat volgend jaar kan inplannen maar met 80 km is het erg puzzelen. Exact 80 km op de teller met een gemiddelde van 30,8 km/u.

 

Wegkapitein Peter Driessen

 

Feestmiddag 8-11-2014

Feestmiddag is vanaf 14.00-18.00 uur.

Aan- of afmelden: vóór 25-10-2014 bij bestuur! (Hans, Willy, Piet, Huub)

 

Programma 19-10-2014

Route: “Bridge to Bridge” (brug Wanssum, Straelen, brug Venlo) 80 km

Wegkapitein: Ger Driessen

Vertrek: 09:00 uur