Ritverslag 13 maart 2022 A-B groep: Kevelaer

Vandaag de  traditionele rit naar Kevelaer met groep A en B.

Om half negen stonden 14 renners klaar voor de start, maar voordat de laatste renner vertrokken was waren de eersten al uit het zicht verdwenen. Uiteindelijk bij de bikeway was het peloton toch compleet. Waarom het vertrek zo traag verloopt zal ik wel nooit begrijpen.

Er stonden 75 km in het programma, maar door het veerpont te mijden gingen we in Venlo de Maas over. Via Velden en Lomm naar Walbeck. De rit verliep vlot, want we hadden de wind van achteren en zonder problemen kwamen we  volgens planning aan in Kevelaer. Hier werden door verschillende leden een kaarsje aangestoken. Daarna het mondkapje op en naar binnen voor de koffie. Na de koffie richting Twisteden langs Irrland naar Wellerlooi. Toen de brug over en daarna moesten de kopmannen goed hun best doen. De mensen met de beste benen hebben dat werk op zich genomen. Het centrum van Meterik is nog niet klaar en dus hier nog even een ommetje. Dat heb je met zo’n grote plaats. Om 7 minuten over 12 kwamen we aan is Sevenum en hadden we 78 km op de teller staan.

 

Daarna met een mooi zonnetje het terrasje op bij Trapperie de Werkplats en een gratis drankje van Leon v.d. Hulst die onlangs jarig was geweest! Er werd dus volop geproost op Leon. Heerlijk!!! Bedankt Leon!

Groet Ger Driessen

Programma zondag 20 maart 2022:

A- groep: Route: Vlierden, Lierop, Someren (85 km), Wegkapitein: Peter Driessen, Vertrek: 8.30 uur

B-groep: Route:Vlierden/Ommel (85 km), Wegkapitein: in overleg, Vertrek:8.30 uur