Ritverslag route “Weert” A-groep 14-4-2019.

Op deze zonnige koude zondagmorgen met een temperatuur van om en nabij 0 graden Celsius staan toch nog 11 fietsers klaar voor het rondje Weert. Thuis kreeg ik het advies om mij warm aan te trekken! Met de fietskleding van tegenwoordig is dat geen probleem: warm en toch ademend, dat was vroeger anders met die wollen kleding, waar de zweet geen kant uit kon.

Dit rondje had ik enkele weken geleden gefietst en opgeslagen, niet in mijn Garmin, maar in ut koppie! Voor vertrek nog even in gedachten de route gereden, op een enkel foutje na is dit in de praktijk aardig gelukt. Volgens mij heeft alleen Huub geweten, dat ik een afslag gemist heb, alles kwam toch weer op zijn pootjes terecht. In grove lijnen ging deze rit via Heibloem-Nederweert Eind naar Tungelroy dan richting Belgische grens, daarna door het mooie Weerter bos naar onze pauze plaats De Sluis bij Weert. Die zaak opent om 10.00 uur en om 10.05 uur stonden we op de stoep, een uitval basis voor wandelaars en fietsers met goede koffie. Op de terug weg een straffe Noordoosten wind op de kop, vrijwel iedereen nam een stukje kopwerk voor zijn rekening, zodat het tempo toch op een prima niveau bleef. Wel af en toe plaspauze in moeten lassen, bij dit koude weer begint de blaas op te spelen. Via Laar-Ospel-Meijel terug naar Sevenum waar we om 12.15 uur  arriveerden met 103 km. op de teller.

Groeten van wegkapitein Piet Janssen.

 

Ritverslag route “Bakel” B-groep 14-4-2019.

Vertrek met 6 man om 8.30 uur met erg koud weer (2 graden). Dus winterkleding aan. Vooral tegen de wind in was het bikkelen. De route: Sevenum, Helenaveen, Vlierden, over de Esdonk de weg naar Helmond oversteken en naar Molenhof, met een lus om Bakel, waar na 45 km koffie werd gedronken. Na de pauze via Milheeze binnendoor naar de Middenpeelweg, IJsselsteijn, Griendtsveen, America, Sevenum. Aankomst 12.00 uur met precies 80 km en een gemiddelde van 26.9 km/uur

 Bijzonderheden: De wegkapitein was erg blij met de boys die veel kopwerk hebben gedaan. Het was een gezellige rit.

Groeten wegkapitein Henk Janssen.

 

Programma 21 april 2019:

A-groep: Route: Wessem (100 km), Wegkapitein: Henk Hoeijmakers, Vertrek: 8.00 uur

B-groepRoute: Lierop (85 km), Wegkapitein: Ger Tiesen, Vertrek: 8.30 uur