Ritverslag 17-05-2015.

 

Terwijl 5 mensen van de Véloklub zondagmorgen jl. elders een rit gaan rijden is er voor de overige mensen een rit gepland, waarbij de wegkapitein ter plaatse wordt verkozen.

Op deze ochtend tegen de verwachting in een opkomst van 6 personen.

Onderling wordt al snel overeenstemming bereikt wie deze dag de rit zal gaan aanvoeren.

Er wordt een greep gedaan in het archief der routes en het sextet verdwijnt uit de kom van Sevenum en gaat richting Helenaveen.

Het navigatiesysteem nauwlettend volgend worden de plaatsen Neerkant, Heusden, Someren, Sterksel en Maarheeze doorkruist.

Aan de Zuid-Willemsvaart wordt de enige pauze van de dag gemaakt en terwijl de fietsen tegen de diverse obstakels geparkeerd worden hoort men de zakenman ter plekke de deur van het slot afhalen en komt met een doekje naar buiten om de tafels schoon te maken. De koffie wordt aangezet en ingeschonken en heerlijk in het zonnetje wordt er onderling over diverse onderwerpen gesproken. Nadat de brug over het kanaal weer omlaag is gegaan, wordt de koers voortgezet richting Ospeldijk en Meijel.

Vanuit hier via verkeersluwe wegen naar Beringe, waarvan Henk J. de opmerking maakte hier nog nooit te zijn geweest.

Ter hoogte van het AC restaurant bevinden zich nog wat hangjongeren die door de komst van het pelotonnetje nog even de schrik van hun leven krijgen. Om de slechte fietspad langs de Kleefsedijk te mijden wordt gekozen voor de route langs Toverland.

Om 11:40 uur komen we dan met 92 km. op het register aan bij de Sevewaeg waar nog even wat gedronken wordt.

De mannen die Klimmen-Banneux-Klimmen op het programma hadden staan zijn dan nog volop bezig met de kuitenbijters in België.

Groetjes Sèrumse Huub

 

Statistieken:

Ritlengte : 92 km.

Gemiddelde : 29,6 km/uur

Programma 24 mei 2015.

Route: “Viersen – Neersen” (110 km).

Wegkapitein: Huub Hendriks

Vertrek: 8.00 uur