Ritverslag 17-08-2014

Ritverslag 17-08-2014

Voor de mensen die zaterdag bij de Peter Winnen classic niet aanwezig waren, was er zondag de alternatieve rit. Maar ook Sjaak v. E. was van de partij. Hij zal de 175 km. van zaterdag nog niet genoeg gevonden hebben denk ik. De weersvoorspellingen waren naar begrippen redelijk positief, vandaar er toch 7 deelnemers om 8.00 uur startklaar stonden. Met het voorstel, om wind tegen weg te rijden, werd ik meteen verkozen tot wegkapitein en werd er koers gezet in zuidelijke richting. De route werd onderweg nog deels in elkaar gestoken, wat er toe leidde dat er af en toe omgekeerd diende te worden. De woorden van Jan S. “volges mig geit din euver obbenne zankweeg” zeggen dan weer voldoende.
Via Baarlo, Kessel, Neer, Buggenum en Horn met de wind vaak op kop. Het hart moet flink pompen om de benen nog van voldoende zuurstofrijk bloed te voorzien. Gelukkig allemaal getrainde mensen en niemand die hier echt moeite mee had. Met nog wat improvisatie reden we langs Heel vanwaar de rit naar Grathem voerde. Met soms nog een extra lus erbij te nemen om aan de kilometers te komen, kwamen we rond 10.15 uur aan in Leveroy alwaar de jonge barkeepster voor koffie zorgde.
Vanuit de pauzeplaats reden we door het landelijke gebied tussen Roggel en Nederweert naar Heibloem en Beringe. Hier zag iemand de bui al letterlijk hangen en met nog 10 km. te gaan werden we geconfronteerd met wat nattigheid wat uit de hemel viel. Gelukkig op dat moment de wind mee wat dan wel weer te hebben is. De afdronk is helaas hierdoor niet doorgegaan en houden we dan weer tegoed voor een volgende keer. We zullen toch nog wel een beetje zomerweer krijgen lijkt mij.
Ritgegevens:
Afstand 96,25 km. gem. snelheid 28,8 km/h Temp tussen 10 en 15 graden. Wind ZW 6.
Sjaak kun je hier iets mee?
Zondag a.s. kunnen we als gastrijder met TWC Oranje uit Horst naar de marathon gaan rijden. Nadere info zie het ritverslag Peter Winnen classic hier op de site.
Groet Huub Huijs