Ritverslag 18-10-2015
Vandaag stond de rit naar het Duitse Straelen op het programma met wegkapitein Ger Driessen. Echter Ger had ondergetekende benaderd om deze rit in verband met zijn vakantie over te nemen. Uiteraard was ik hiertoe bereid en moest ik me eens goed gaan verdiepen in het niet altijd logische Duitse wegennet. Van Ger had ik de oude GPS-route gekregen, waar ik toch nog het een en ander in veranderd heb.
Zelf een paar keer uitgeprobeerd en vandaag dus de definitieve versie.
Er stonden 12 enthousiastelingen klaar om al weer deze een-na-laatste officiële seizoensrit te fietsen. Wel een beetje koud en grijs weer, maar dat hoort er allemaal bij zo medio oktober. Ook zitten we een beetje in de seizoensafbouw en wordt er wat rustiger gereden. Via de bekende Maasdorpen gingen we in Well de Maasbrug over om vervolgens via Wellerlooi richting Duitsland te koersen. De plaatsen Twisteden, Walbeck en Auwel-Holt werden zijdelings voorbij gereden. Voordat we het mooie marktplein van Straelen op zouden draaien, hadden we nog wel een mooi vals-plat-weggetje. Eventjes de kuitspieren testen mag nog wel. De koffie op het marktplein van Straelen (niet bij de Bäckerei) smaakte iedereen verrukkelijk. Af en toe moet je eens wat veranderen. Na de pauze nog even een klimmetje bij het hertenkamp van het Duitse Broekhuysen en daarna via Brüxken naar de Nederlandse grens. Dan toch nog even de ca. 4 km lange kaarsrechte Veenweg richting Jagersrust afscheuren. Dit leverde voor niemand problemen op en even later stonden we voor het veerpont Velden/Grubbenvorst.
In Grubbenvorst draaiden, zoals gebruikelijk, er de nodige leden af richting hun eigen woonplaats.
Tegen 12.30 uur terug in Sevenum en konden we terugkijken op een mooie route zonder incidenten en zo hoort het.
Nog 1 officiële rit te gaan! Wat is het seizoen weer om gevlogen!

Statistieken:
Ritlengte: 82 km
Gemiddelde: 28.1 km/uur

Henk Janssen 3x Mont Ventoux!
Henk was er vanmorgen na een lange vakantie ook weer bij. Tijdens deze vakantie had Henk voor een goed doel op één dag 3x de Mont Ventoux weer succesvol beklommen! Hij was nog zelfs ruim een half uur sneller dan de vorige keer! Wordt die bijna 72-jarige Henk elk jaar dan weer beter? Hij heeft het wel weer op zijn nieuwe heupen!
Henk, proficiat en klasse wat je weer voor de medemens weer betekend hebt!

Groetjes Sjaak van Enckevort

Feestmiddag zaterdag 7-11-2015
Iedereen heeft van onze secretaris een mailtje gehad over de feestmiddag.
Er zijn nog mensen die nog niet gereageerd hebben!
We willen er met z’n allen toch een mooie middag van maken?
Leuk spelletje, drankje en knabbeltje, bijkletsen over het afgelopen fietsjaar en misschien nieuwe ideeën voor volgend jaar ventileren.
Opgave bij Piet Janssen: piettonnyjanssen@gmail.com
Doen!

Programma zondag 25-10-2015
Afsluitingsroute (75 km)
Wegkapitein: Hans Scheres
Vertrek: 9.00 uur
Na afloop bij Sevewaeg: Koffie + ..?.. en afdronk op een geslaagd seizoen!

Programma 1-11-2015 en verder
Bij goed weer fietsen!
Route: zelf bepalen ca. 80 km