Ritverslag 2 juli Véloklub naar Hülserberg

 

Het was een frisse ochtend toen we bij de kerk verzamelden om 7.30uur. Het was voor sommigen onder ons nog midden in de nacht en het was maar de vraag of iedereen een voertuig mocht besturen zo vroeg in de morgen waarbij zijn lever nog volop afvalstoffen aan het verwerken was. Zelf was ik niet heel lekker in het begin (nee, dat kwam niet door de alcohol van die dag ervoor tijdens de lekkere BBQ).

Maar er hadden zich 12 dappere strijders verzameld om ipv de marathon toch een mooie rit te maken onder  leiding van kapitein van de dag Ger Driessen. Zoals we Ger kennen werd dit geen heel snelle rit maar eentje met mooie paadjes waar velen van ons nog nooit geweest waren en veel draaien en keren. Dat is Ger wel toevertrouwd.

Nadat de klok sloeg en daarmee het vertreksein werd gegeven vertrok onze kapitein. Helemaal alleen…… Het leek wel of iedereen achter in de groep wilde gaan zitten want er kwam bijna geen beweging in en het werd kijken naar elkaar alsof we bijna aan de finish waren in een loodzware touretappe met een 200km lange ontsnapping van een kleine groep mensen.

Maar uiteindellijk kwam toch iedereen van zijn plaats en werd het nog even flink aanpoten om onze kapitein in te halen. Die was al bijna de bebouwde kom van Sevenum uit. De rit ging via de Römerweg richting Venlo waarbij we ons op Tradeport naar de Green Port Bike Way begaven er er bij de tunnel opkwamen.

Op het moment dat we het spoor overgingen werd het plotsklaps levensgevaarlijk. Een aantal IDIOTEN, GROTE EIKELS MET HET VERSTAND VAN EEN GARNAAL (anders kan ik ze niet noemen en sorry voor het beledigen van de garnaal!) hadden de gevarenbordjes die daar langs de weg stonden vanwege bouwwerkzaamheden kapot gemaakt en de betonnen voeten over de weg verspreid en op z’n kant gegooid. De val van Valverde was nog niks met hetgeen daar had kunnen gebeuren met ons. Ik hoop dat diegene die dit gedaan hebben dit lezen en vanuit de grond van mijn hart wil ik hun nageven dat ze geluk hebben dat hier niks is gebeurd. STELLETJE SUKKELS!

Goed. Het ritverslag gaat verder. Via Venlo doken we de grens over en het uitzicht veranderde in grote velden met aardappelen, graan en weilanden. De windmolens draaiden rond en maakten weer een hoop energie voor ons. Het ging naar links naar rechts weer naar links enzovoort. We kwamen door illustere dorpjes met veelzeggende namen zoals: Niep en Luit. Langzamerhand gingen we richting Krefeld en de wind blies lekker in onze rug. En je weet als je de heenweg lekker wind uit hebt wat er dan gebeurd. Juist ja!!

Uiteindelijk draaiden we links af en Ger zei: dit is de Hülserberg. Dus ik meteen het grote blad er af en terugschakelen. Het waren echter maar 2 bochten. Had ook in 1 bocht gekund! We waren zo boven. Daarna ging het verder naar Krefeld waar we na 68km aankwamen in een leuke Kaffee Stube. Nadat we onze fietsen aan de ketting gelegd hadden (we zijn tenslotte nog steeds in Duitsland en we kunnen sommige dingen maar niet vergeten) wilden we beneden aan de tafel gaan zitten, echter we hadden buiten de waard(in) gerekend. We mocht niet beneden sitzen maar mussten nach oben. Frau OSF was hier heel stellig in en wij durfden niet te protesteren en dropen af naar boven. Hier werden we gelukkig opgevangen door een jonge kanppe onbevangen serveerster die heel snel voor ons 12 Topfen Kaffee regelden zodat we toch binnen de gestelde termijn van 30 minuten lekkere koffie naar binnen konden werken en het meegebrachte voedsel naar binnen konden werken.

Nadat we Frau OSF Gutentag gewünscht hadden zijn we weer op onze fiets gestapt (stonden er gelukkig nog allemaal) gingen we wind in weer zurück nach Hause. Er werd een fors tempo getrapt wat na een aantal km resulteerde in verschillende verzoeken om wat te minderen.

Gestaag naderden we Nederland weer via de bekende kronkelwegen en mooie paadjes van Ger en gingen we via de Noorder brug en Hout-Blerick richting Maasbree en vandaaruit naar Sevenum. De laatste km’s draaiden verschillende fietsen moe maar voldaan richting huis zodat we met een klein groepje het eindpunt naderden en we weer een mooie rit op ons conto konden bijschrijven.

Voor de statistici onder ons: het  was een rit van 121,7km met door alle schermutselingen en draaien en keren een gemiddelde van 28,4325km/uur.

Volgende rit is a.s. zondag. Dan gaat Rinus ons een mooie route voor richting Uden. Afstand 120km en vertrek om 7.30uur.

 

Groetjes namens uw verslaggever van de dag, Henk Hoeijmakers