Ritverslag 20 maart 2022 A- groep: Lierop – Someren

Deze derde zondag in maart was de koudste dag van deze week. Ondanks deze koude en winderige vooruitzichten vertrokken we met 14 wielrenners vanaf de Trapperie. Op het programma staat een tocht naar Lierop-Someren met een pauze bij boscafé De Soete Inval in Someren.

Richting Kronenberg, Evertsoord en Helenaveen hebben we de wind op de rug. Net voor Helenaveen slaan we rechtsaf richting het mooie Peeldorpje Griendtsveen. Halverwege Zeilberg draaien we af naar Liessel, hierna door naar Asten en Lierop, waar we af en toe een verdwaalde sneeuwvlok zien neerdwarrelen. En om precies 10 uur arriveren we bij onze geplande pauzeplaats. Tot nu toe hadden we meestal de wind op de rug. Maar dit wordt na de pauze wel anders met de oostenwind. Om 10:30 uur wordt er weer gefietst, met een koude wind van voren, 5gr. Celsius. Nadat we 55 km hebben afgelegd, begint het ook nog wat te regenen, het wordt er niet beter op met deze wind. Maar gelukkig is de regen van korte duur en lijkt het erop dat de wind ook nog wat is gaan draaien en komt nu wat van opzij. En zo naderen we Neerkant en buigen voor Meijel af naar de Grashoek.

Precies om 12:00 uur zijn we weer terug in Sevenum en werd in de Trapperie van een heerlijke warme chocomel genoten. Zonder ongemakken, hebben we 85 km. op de teller erbij voor dit jaar.

Wegkapitein Peter Driessen

Ritverslag 20 maart 2022 B- groep.

Kort verslag B groep. Jac O. en ik zijn met de A- groep mee geweest. Heerlijk gefietst. Voor herhaling vatbaar. Geen lekke banden wel veel wind en heerlijke koffie. De rest zie verslag van de A- groep.

Het rondje van de B- groep houden we nog te goed.

Gr. Frits

 

Programma zondag 27 maart 2022:

A- groep: Route: Witte Stein, Bracht, Boukoul (90 km), Wegkapitein: Jan Engels, Vertrek: 8.30 uur

B-groep: Route: Witte Stein (85 km), Wegkapitein: Hans Scheres, Vertrek:8.30 uur