Ritverslag A+B groep “Duitsland” 20-10-2019.

Met 9 man sterk begonnen wij aan een van de laatste “afbouwende”  ritten van dit seizoen. Of de weergoden ons gunstig gezind waren, was maar de vraag. De weersverwachtingen waren niet gunstig. Toch vetrokken we vanaf Sevenum voor een rit naar onze oosterburen van plm. 85 km. Via de Zuiderbrug richting kloosterdorp Steyl om bij de “Witte Steen” de eerste korte beklimming in Duitsland te trotseren. Zonder ook maar een druppeltje regen zoefden we in een lekker tempo door prachtige binnenwegen van Duitsland. Na nog wat leuke klimmetjes kwamen we bij onze pauzeplaats aan. En zoals altijd werden we door onze Duitse vrienden vriendelijk welkom geheten en lieten onze de koffie heerlijk smaken. Normaal gesproken mogen we niet langer dan 30 minuten pauzeren. Echter deze keer hadden we recht op een langere pauze, daar Alwin een “slappe” had. Uiteindelijk had Alwin ook recht op één kopje koffie. Of het nu door Alwins “slappe” kwam, alleen de weergoden zullen het weten, maar “het regende” pijpenstelen toen we onze tocht vervolgden. Alwin het zij je vergeven.
We besloten niet de hele route af te maken, maar rechtstreeks huiswaarts te keren. Via centrum van Venlo , waar de kermis ook was verregend, kozen we rechtstreeks ons hazenpad naar huis. Thuis aangekomen stond Lucy mij reeds met open armen op te wachten om de fietskleding voor de tweede week achter elkaar schoon te moeten schrobben. Voor deze ene keer heb ik dan maar zelf mijn fiets gepoetst haha. Ondanks de vol gelopen schoenen toch plm.85 km afgelegd. Al met al was het toch een mooie rit.

Groetjes van wegkapitein Louis en de rest van de verzopen katers.

 

Gastrijders welkom!

Gastrijders kunnen de rest van het seizoen (t/m 3 november) nog gratis met ons mee fietsen om zodoende eens te kunnen proeven aan de mooie wielersport. Of je jong of al niet meer de jongste bent, man of vrouw bent, je bent van harte welkom op onze resterende zondag ritten van 2019. Valhelm is wel verplicht. Kijk voor meer info ook eens op onze website: www.veloklubserum.nl

 

Programma: Zondag 27-10-2019

Gezamenlijke A- en B-groep:

Route: “Mijl op Zeven” (80 km), Wegkapitein: Peter Driessen, Vertrek: 9.00 uur (Denk aan wintertijd!)