Ritverslag zondag 21 juni 2015.

Vandaag staat een toertocht naar Duitsland gepland.

Dit wordt een geheel nieuwe tocht, van 120 km. Ik heb deze tocht 4 maal van te voren gereden en is nu naar mijn tevredenheid en klaar voor de vuurdoop.

De weersvooruitzichten zijn redelijk. Bij vertrek om 7:30 uur zijn we met 10 man en het is droog, met een zwakke wind uit het westen.

Nabij het zweefvliegveld Venlose hei, gaan we richting Duitsland en hebben we zo’n 21 km afgelegd.

Na 27 km wordt er van achteren LEK, LEK, geroepen. En Sjaak O. is de “sjaak” en wordt genoteerd bij de kandidaten die “strijden “om de Sisser, ( is degene met de meeste pech, lekke band, tijdens de ritten op de zondag morgen). Het verwisselen van de band verloopt goed, maar het oppompen geeft de nodige problemen, maar uiteindelijk heeft Sjaak zijn bandje dan toch op spanning. Na dit oponthoud wordt er verder door gefietst over door het prachtige landschap en over goede wegen, dat is nog wel eens anders geweest in Duitsland.

Hoewel we een tocht van 120 km fietsen gaan we niet ver Duitsland in. We blijven in de buurt van Kempen, Kerken, Wachtendonk. In het plaatsje Pont, gehoopt een Bäckerei te vinden, waar men met de pauze Kaffee kon drinken, maar er was wel een Bäckerei maar geen Kaffee. Hierop doorgefietst naar het oude nostalgische dorpje Wachtendonk, waar uiteindelijk gepauzeerd werd. We hadden inmiddels toch al 82 km afgelegd en de pauze was meer dan welkom. Voor de pauze lag het tempo hoog, mede door de zwakke westenwind. Na de pauze dus meer wind tegen en dat begon Sjaak O. toch wat op te breken. Sjaak was net terug van 14 dgn. vakantie Dominicaanse Republiek. 14 dgn. op de stretcher aan het strand en een paar kilootjes meer, begon zijn tol te eisen. Met nog zo’n 20 km te fietsen kreeg Sjaak last van kramp in de beentjes. En nadat we bij Straelen nog een klein venijnig klimmetje mee pikten schoot het er bij Sjaak vol in. Vlak voordat we de Nederlandse grens bereikten, was de kramp zo erg dat hij een paar keer van de fiets moest en kon amper lopen. Inmiddels was het ook nog gaan regenen. Uiteindelijk gaf Sjaak het groen licht dat we maar naar Sevenum moesten fietsen hij kwam op eigen gelegenheid naar Sevenum, h

Afgelegd 121 km en een gem. snelheid van bijna 29 km.

Wegkapitein Peter Driessen

Programma volgende week: 28 juni 2015

Route: Malpie – Valkenswaard (125 km)

Wegkapitein: Sjaak van Enckevort

Vertrek: 7.30 uur

2015-06-21 11.25.48

 

2015-06-21 10.47.16