Ritverslag 21-09-2014

Ritverslag 21 september 2014.
Op een regenachtige morgen vertrok ik vanuit Maasbree richting Sevenum, mijn fietsmaten John en Guus sloten ook aan. Bij de kerk stonden ook al enkele andere buiten dorpse te wachten, we waren zelfs met 9 buiten dorpse. Komen er ook nog van Sevenum was de vraag? Daar kwam Huub Huijs met een brede smile. Hij had immers met een 9 tal mooie dames uit Bels zaterdag 129Km gefietst. Iedereen was benieuwd wat Huub te vertellen had. Lees hiervoor het vorige verslag. Ook de beiden Sjaaks sloten aan. 8 uur vertrek voor “rondje Duitsland” . Eerst richting de Peel een omweg, om de juiste aantal kilometers te halen. Na een uur fietsen reden we over Maasbree richting Venlo. Henk was de eerste die het hazenpad koos en richting Blerick afdraaide. Bovenop de schaapsdijk stopte we om onze regenjasjes aan te doen. Nu dan eindelijk richting Duitsland. Ook voor Sjaak Oirbains en Huub Huijs werd de regen te veel en draaide af. Huub had zijn kruid gisteren al verschoten. Voor velen de bekende klimmetjes net over de grens. Aangezien iedereen wel een eigen rondje heeft over de grens. Waar men rechts wilde ging mijn route links en andersom. Door het slechte weer een aantal klimmetjes links laten liggen en op naar het centrum van Lobberich voor de koffie. Met nu nog maar met 6 man over voor de koffie. Ger bestelde eerst en had een koffie van middelste grote, voor Peter “oet Lottum” was dit te klein. De grootste “soepkom” voor Peter. Het rondje was van Ger, binnenkort jarig. Proficiat en bedankt.
Na enige hilariteit over Peter, je moet wel sterk zijn om zo’n kop te drinken. Met het oog naar buiten viel op dat het gestopt was met regenen. Snel richting de Venlose brug. Thei vertelde “met het weer heb ik nog nooit rekening gehouden” vandaar ook zijn bijnaam “kannibaal”. Na de brug ging de afdeling Grubbenvorst en Lottum richting het noorden. Met drie man richting Maasbree. De regenjasjes konden uit. Jan zwaaide we uit richting Kepel. Als wegkapitein met Sjaak van Enckevort naar Sevenum. Op enkele meters na 100Km, geen lekke banden. Alleen Ger had de hendel van zijn schakelmechanisme kapot, hopelijk valt het mee. Omdraaien en onder een mooi zonnetje terug naar Maasbree. Fiets poesten, en hopelijk volgende week mooi fietsweer.

Statistieken:
Ritlengte: 99 km
Gemiddelde: 27.6 km/uur
Hoogtemeters: 618 m

Henk Janssen.
Henk wordt deze week voorzien van een nieuwe heup en we wensen hem hiermee heel veel succes en beterschap. Hopelijk kun je volgend seizoen weer volop aan de bak! Sterkte Henk!

Programma 28-09-2014
Route: “Thorn” (90 km)
Wegkapitein: Huub Hendriks
Vertrek: 8.30 uur

Groetjes,
Eugène van Bavel