Ritverslag 22-09-2013

Ritverslag 22-9-2013

Vandaag stond de route Roermond-Ool op het programma. Echter de aangewezen wegkapitein Louis Grubben was i.v.m. werkzaamheden verhinderd. Gelukkig wilde Ger Driessen deze taak wel overnemen. Een 14-koppige groep stond klaar om aan deze tocht te beginnen. Weer van de partij was ook Pierre Engels, die op 25-8-2013 de Ötztaler Radmarathon in Oostenrijk succesvol had afgesloten. Een superzware tocht (238 km – 5500 hoogtemeters) maar dit keer ook nog onder superzware omstandigheden. Veel regen en kou moesten getrotseerd worden om de finish te bereiken, hetgeen ca. 25% van de toch goed geoefende deelnemers niet is gelukt. Pierre namens de hele club van harte gefeliciteerd! Super gedaan!

Nog opvallender was de aanwezigheid van Huub Hendriks die in het voorjaar een nieuwe heup mocht ontvangen. Dit betekent daarna veel rust nemen en een geleidelijke revalidatie. Met de discipline die Huub tot in zijn tenen bezit, is dit natuurlijk goed gelukt. Vandaag voelde Huub zich er klaar voor om weer aan te sluiten bij de groep. Welkom terug Huub! Zoals gezegd nam Ger vandaag de taak over van Louis en zoals altijd doet Ger dit met veel overgave. Afgelopen vrijdag had Ger deze route nog geoefend. In Nunhem had hij naar mooie wegen gezocht en gevonden die we normaal links laten liggen. Maar hij was vrijdag ook geconfronteerd met een gloednieuw geasfalteerd wegdek. Op een gegeven moment kwam hij er zelfs achter dat hij niet de enige wegdeelnemer was, want hij reed de stoomwals voorbij. Oei dacht Ger, als dit maar goed afloopt. Het asfalt was nog niet helemaal uitgehard en plakte nog enigszins aan zijn smalle wielerbandjes. Vanmorgen was daar natuurlijk niets meer van te merken, want bij tijd en wijle hadden we een supermooi en glad wegdek. Toch werd er vanmorgen niet echt hard doorgereden. Het leek wel of we de “nieuwkomers” niet wilden testen. Misschien is ook wel de reden dat we al aan de seizoensafbouw bezig zijn. De route Roermond-Ool betekent natuurlijk ook dat we deze twee plaatsen aandoen. Roermond, een stad die de laatste tijd zoveel in het nieuws is met een in opspraak geraakte wethouder Jos van Rey, lag er vanmorgen rustig en prachtig bij. Voor koffie was het echter nog te vroeg, vandaar dat er nog door gefietst werd tot Beesel. Daar pakten we in Herberg De Bongerd in een mooie serre onze verdiende koffie. De vlaai is er niet meer gratis, vandaar dat onze boterhammenzakjes en de Snelle Jelle’s weer uit de achterzakjes gehaald werden.

Huub Hendriks, die overigens probleemloos mee fietste, kon even zijn nieuwe heup rust geven en “smeren”. Na de pauze gingen er toch een paar nieuwe kopmannen zich met het tempo bemoeien. Een tempo van gemiddeld 28 km/uur vonden zij toch wel te weinig. Het moest toch wel een “twenty niner” worden. Voor iedereen was dit overigens goed bij te benen. Via Reuver, Tegelen en de A73-brug reden we richting Maasbree en daarna naar Sevenum. Even over 12 uur bereikten we ons vertrouwde terras De Sevewaeg en daar kwamen we er achter dat onze wegkapitein Ger vandaag 61 jaar was geworden. Hij trakteerde op een rondje en dan ben je natuurlijk helemaal geslaagd als wegkapitein. Ger, alsnog van harte gefeliciteerd en bedankt voor deze bijzonder mooie en verrassende rit.

 

Statistieken: 98 km.

Gemiddelde: 29,1 km/uur

 

Groetjes,

Sjaak van Enckevort

 

 

 

Programma 29-09-2013

Route: Mijl op Zeven (ca 90 km)

Wegkapitein: Huub Hendriks! Super!

Vertrek: 8.30 uur