Ritverslag 23-08-2015

Ritverslag 23-08-2015

Vandaag was de oorspronkelijke wegkapitein (Henk J.) verhinderd en Piet J. was bereid om zijn taak waar te nemen.

Hij had de leiding over elf fietsers dus een leuk groepje voor vandaag.

Een prachtig zonnetje schijnt op onze helmen en goedgemutst beginnen we op tijd aan onze tocht voor vandaag.

Het gaat met gezwinde spoed tussen weilanden, bossen en akkervelden door richting Bakel, Boekel, Erp etc.

Onderweg jagen we wel drie spechten op die luid protesterend hun ongenoegen hierover laten horen.

Langs de sloot staat een prachtige reiger die als we al bijna gepasseerd zijn toch maar besluit om het luchtruim te kiezen.

Je kunt merken dat de zomer vordert want de eerste eikels liggen op het wegdek. Maar de grootste eikel zat vandaag aan het stuur in een blauwe BMW. De jonge man dacht aan niks en niemand en joeg met een roekeloze snelheid ons via de berm van de weg voorbij. We stonden allemaal versteld hiervan en waren dan ook te laat om hem allerlei verwensingen toe te roepen. De vogel was gevlogen.

Exact om tien uur stopte we bij de pauzeplaats de Koksehoeve. En ook exact op dat tijdstip werd de poort opengemaakt en konden we aan de koffie.

Tot nu toe stond het gemiddelde nog ver boven de dertig vanwege de rugwind op de heenweg. Terug gaande staat er echter een stevige wind die veelal van opzij woei. Dat maakt het in een groep fietsen wat onprettiger en onrustiger. Desalniettemin schiet het goed op tot dat ineens de weg gewoon ophoudt. Peter Hoeijmakers gaat via een grasweg op onderzoek uit en met een grote grijns roept hij dat er een weg is . Middels een smalle plank kunnen we over een beekje, daarna de weg over en aan de overkant over de vangrail Beek en Donk in. Klunen met de fiets dus. Memorabel dat wel.

Stevig tegen de wind trappend komen we in IJsselstijn waar het hele centrum op de schop ligt. De groep valt in tweeën uiteen. Met een omweg vinden we mekaar weer op de Timmermansweg.

Langs het oorlogskerkhof en door America.

Dan heeft John een mankement aan zijn fiets en tegelijkertijd heeft Sjaak O. een lekke band. Hij zegt rij maar door ik red het wel alleen. De cohesie van de groep is nu echter volledig verdwenen. De wegkapitein fietst wat heen en weer maar er valt niets te redden. Henk H. blijft bij Sjaak O. Een groepje rijdt bijna direct verder naar Sevenum en enkele twijfelaars rijden daar nog tussen.

Even over half een zijn we terug in Sevenum. Sjaak en Henk heb ik niet meer gezien. Zal toch wel goed zijn gegaan?

Groetjes Jo

 

Programma 30-8-2015

Route: Meinweg (110 km)

Wegkapitein: Ger Driessen

Vertrek: 8.00 uur

20150823_1 Erp-Gemert