Ritverslag 24-08-2014

Ritverslag 24-8-2014.
Zondag morgen 7.30 uur stond de rit van Jan gepland naar Meijel, Nederweert, Budel-Schoot, Stamproy en meer.Zoals gebruikelijk arriveerde Jan op klokslag van de kerktoren waarna de rit kon beginnen met negen personen. Er waren enkelen die een navigatie hadden en aan Jan werd gevraagd of hij er ook een had. Hij antwoorde dat die hierboven zat, namelijk onder zijn helm.
Het was nog fris vandaar dat enkelen het wielervest hadden aangetrokken, maar de zon kwam langzaam te voorschijn en na een anderhalf uur werd de temperatuur al iets beter.
Jan liet ons over vele smalle weggetje fietsen, met waarschuwingen voor zeer slecht wegdek. De wortels van bomen groeiden bijna over de weg en goed vasthouden van het stuur was een must. Door het hoge tempo waren we snel via Meijel en Ospel. Rond weert reden we langs de IJzeren Man. Daar was de eerste verrassing die Jan voor ons had. We kwamen op een onverhard pad en gelijk kwam bij mij de marathonrit van enkele weken geleden op. Piet had toen drie maal lek en er werd al gevraagd waar we nu toch uitkwamen.
Iedereen kwam er zonder “sisser” vanaf en de weg werd vervolgd richting Laurabossen. Een mooie omgeving met mooie bossen. Maar goed dat Jan de weg kende want enkele van ons waren op meerdere wegen nog nooit geweest. Hier werd op een fietspad door bos gefietst en op het einde was Theo Bouten zoek. Hij deed het rustig aan met al die kronkels en gladde stukken. Er volgde nog enkele van deze fietspaden en zelfs bij de aanloop daarvan bleek het fietspad slechts een halve meter breed. Niet erg, ware het niet dat er aan twee zijde brandnetels stonden van een meter hoog. Dus uitkijken met de blote beentjes. We vervolgden de weg naar Tungelroy-Swartbroek om in Ell bij restaurant De Prairie een lekker kopje koffie te nuttigen. De temperatuur was aangenaam en enkelen deden de mouwtjes uit. Theo Bouten liet nog weten dat hij thuis wilde vertellen hoe gezellig hij het onderweg had gehad. Hij had nog geen woord met niemand gewisseld, toch had ik hem horen praten (in zichzelf denk ik ), maar dat mag als je een bepaalde leeftijd hebt. De tweede helft had hij meer aanspraak maar toen reed hij midden in de groep. We reden via Hollander en Beringe naar Sevenum zonder tegenvallers of lekke banden. Net na twaalven namen we met enkelen plaats op het terras .Afgelegd 120 km. Gem. 29.7 km.
Henk Hermans/Jan Steegs