Ritverslag 24 april 2022 A- groep: St. Agatha – Boxmeer

Omdat ik vandaag wegkapitein zou zijn was het te verwachten, dat we richting het mooie Brabant zouden fietsen.

Met 10 man vertrokken met een zonnetje, maar wel met een stevige tegenwind vanaf ‘de Tapperie’ richting Kronenberg, America, Oploo, Haps, St. Agatha langs de Maas richting het mij bekende Boxmeer. Bij ‘Rich’  koffie gedronken en kennisgemaakt met de Schutterij van Boxmeer.

Na de koffie een paar kilometer gefietst van de route van ‘Daags-na-de-tour’, en weer een mooi stuk langs de Maas. Via de Sluis van Sambeek, Vierlingsbeek, Holthees, Venray en Meterik en na totaal 101 km waren we weer terug in Sevenum.

Wegkapitein Marcel van Koningsbruggen

 

Ritverslag 24 april 2022 B- groep: Maasheggen

Onder een stralende lentezon maar met een stevige noord/oosten wind, ging het vaste B-zestal via enkele viaducten op Tradeport via Lottum en Broekhuizenvorst en de fietspaden door de Maasgaard naar Blitterswijck.

Vervolgens koers richting Wanssum, Geijsteren, Maashees en Vierlingsbeek door het Maasheggen landschap langs de Maas naar het veer in Sambeek, waar we onverwacht een ‘verdwaalde’ voorzitter tegenkwamen.

Na de oversteek vanaf Afferden, hadden we de wind schuin vanachter en ging het in een lekker gangetje door Bergen en Aijen naar de koffie in Well.

Daar besloten we vanwege verplichtingen van een van ons niet via Venlo, maar over de brug naar Blitterswijck, Meerlo, Tienray en Horst, waar de schrijver dezes afhaakte, naar de thuisbasis Sèrum te koersen na 85 Km.

 

Wegkapitein Hans Scheres

 

 

Programma zondag 1 mei 2022:

A- groep:

Route: Neeritter (105 km)

Wegkapitein: Pierre Engels

Vertrek: 8.00 uur

 

B-groep:

Route: Beugen (85 km)

Wegkapitein: Frits Hendrikx

Vertrek: 8.30 uur