Ritverslag A-groep  “St. Oedenrode” 24 juni 2018.

Het was weer vroeg dag en een beetje fris voor de tijd van het jaar, maar er waren toch 8 mannen van de A-groep om 7.30uur present in het centrum van Sèrum.

Zoals vaker gebruikelijk is wilde de voorzitter nog effe een woordje spreken tot ons allen. Zijn boodschap was helder: we moeten er op letten dat we niet te hard gaan en kijken naar de laatste in het peloton. Hierin heeft hij natuurlijk voor 100% gelijk. Het geldt echter niet alleen voor de kapitein dat deze regelmatig omkijkt of iedereen er is c.q. kan bijhouden maar de verantwoordelijkheid ligt natuurlijk ook bij diegene die het tempo effe niet bij kan benen of anderen in het peloton als die dit in de gaten hebben om dit door te geven naar de kopmannen van dat moment.

Na dit gezegd te hebben vertrok ik met iedereen in mijn kielzog richting Meterik om hier slingerend langs de kerk richting Venray te fietsen. Venray lieten we rechts liggen om zodoende via allerlei rustige boswegen Merselo te bereiken om vandaar uit richting de Rips te fietsen. Het was nog erg stil langs de weg, zodat de aardappels voldoende tijd hadden om te groeien en te bloeien en niet lastig gevallen te worden door automobilisten of ander wegverkeer behalve ons ruisende voorbijgaande geluid.

De rit ging voorspoedig en het tempo was goed, zodat we snel in Handel waren en vandaaruit door de velden naar Boekel om via die wijze weer door het landerige Brabant naar Erp te fietsen. Hier was het kruip door sluip door (volgende keer er om heen) om via Veghel langzaamaan St. Oedenrode te bereiken. Aangezien de koffie pas om 10.00uur zou klaar staan moest er effe de rem op. Het kwam dus goed uit dat we effe moesten stoppen zodat sommigen de druk op hun prostaat konden verlichten. Nadat iedereen weer zonder druk op de fiets zat bereikten we St. Oedenrode, waar onze oud burgemeester Kees tegenwoordig de baas is. Het moet gezegd worden, het is een zeer mooie gemeente met maar een nadeel, maar dat kwam misschien ook door mij. Ik ben vergeten tegen Kees te zeggen dat we gisteren met ons peloton St. Oedenrode zouden aandoen, zodat hij ervoor kon zorgen dat de markt niet op die dag gehouden zou worden maar verplaatst naar een andere datum. Helaas heb ik hier 3 weken geleden niet aan gedacht. Sorry jongens!

Dit hield in dat we steppend op onze fietskes door het marktpubliek moesten zien te komen om bij ons koffieadres te  komen (dit was niet goed voor onze gemiddelde snelheid maar gelukkig had onze voorzitter de helderheid van geest (gelukkig ook eens een keer 😉) om zijn garmin effe stop te zetten.

Brabantse koffie is altijd lekker en gezellig maar na een half uurtje (max koffietijd) vertrokken we weer voor nog een paar honderd meter steppen om daarna de snelheid weer op te pakken richting Nijnsel en Son en Breugel. Daarna langs het Eindhovens kanaal.

En als je in Brabant bent dan kan het niet anders of je komt langs de welbekende bierbrouwer met de blauwe kratjes waar ik de naam niet van mag noemen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat we vele velden zagen waar de gerst er weer goed op stond en hier en daar al aan het rijpen was voor dit kostelijke vocht.

Het laatste stuk ging via Aarle Rixtel en tussen Bakel en Helmond door naar Deurne en Griendtsveen om daarna het spoor weer over te  steken richting America. Na nog wat korte schermutselingen van diegene die niet lang genoeg op kop gereden hadden en dus nog wat energie over hadden kwamen we om 12.10uur weer in Sevenum aan waarbij nog wat gedronken en gekletst werd door een aantal en iedereen weer op tijd thuis was.

Mooie rit waarbij gelukkig geen lekke banden of ander euvel opgetreden is, iedereen hield zich keurig aan de verkeersregels en luisterde goed naar de commando’s.

Het was voor mij een makkelijke rit.

 

Statistiek:

122km met een gem. snelheid van 30km/h

 

Groetjes, Henk Hoeijmakers (kapitein van de dag)

 

 

 

Ritverslag B-groep “Boxmeer-Gennep” 24 juni 2018.

Vanmorgen waren er 3 renners voor de B-groep.

Henk was de wegkapitein en had de rit goed voorbereid. Voor de pauze alleen maar wind tegen.

We dachten gewoon 2 man op kop en eentje kan uitrusten.

Hier en daar moesten we afwijken van de route, omdat er hier en daar een kermis en een markt was.

In Gennep centrum hadden we een hele leuke koffieplek gevonden. Het personeel had geteld op de A-groep, maar helaas was het maar de B-groep, dus verschillende hadden niks te doen.

Na 2 grote bakken koffie gingen we voor het toetje.

De hele terugweg werden we naar huis geblazen, zodat we toch om 12.30 uur in Serum arriveerden.

Ondanks dat we maar met 3 waren hadden we een heerlijk tochtje gefietst en ik was al het bier van de kermis kwijt.

 

Gr.  Frits

 

Volgende week 1 juli gaat de marathon niet door! Deze is verzet naar 8 juli.

Gaarne opgeven bij Piet Janssen.

 

 

Programma zondag 1 juli 2018:

A-Groep:

Route: Eindhovens Kanaal (120 km)

Wegkapitein: Jan Engels

Vertrek: 7.30 uur

B-Groep:

Route: Witte Stein (80 km)

Vertrek: 8.30 uur.