Ritverslag 19-04-2015

Zondagmorgen 19 april jl. stond een rit onder leiding van Pierre richting Herkenbosch op het programma.
In verband met diens aangekondigde afwezigheid werd de rit waargenomen door Huub H.
Hij had echter geen tijd meer gehad om de rit voldoende voor te bereiden en zo werd er uit de oude doos een rit genomen welke ook in zuidelijke richting ging.
Met 11 leden en 2 gastrijders vertrokken we bij een temperatuur van 3 graden richting Baarlo.
In Maasbree sloten John en Mark nog aan en de rit ging verder via Kessel, Buggenum naar Maasbracht. Daar hebben we in cafe “Le Mistral” koffie gedronken. De plaatselijke kastelein had schijnbaar nog niet heel veel zin om ons van koffie te voorzien. Echter toen hij de vraag kreeg of hij zin had om te werken antwoorde hij “ja hoor”. Schijnbaar was dit voldoende om hem te laten voelen wat klantvriendelijkheid betekend. Nadat we onze kop koffie gedronken hadden, werd de tocht hervat richting Sevenum.
De temperatuur had nog maar nauwelijks winst geboekt en met 6 graden en Noordenwind was dit niet echt een lolletje.
Via Wessem, Grathem, Baexem en Leveroy naderden we onze woonplaats. Het tempo werd iets gematigd vanwege conditionele problemen van ons jongste lid. Hopende dat het de komende weken met hem vooruit gaat en hij de rest van het programma 2015 zonder al te veel tegenslag kan afwerken. Rond de klok van twaalven kwamen we terug in Sevenum. De temperatuur was op dat moment nog steeds niet hoger dan 12 graden. Zo zie je maar dat april echt doet wat hij wilt. Verder verliep de rit probleemloos.
Met 99,75 km op de teller, kwamen we dichtbij de doelstelling van 100 km. Onderweg hebben we 181 hoogtemeters weten te overbruggen en het gemiddelde bleef op een 28,1 km/h steken.

Groetjes Huub Hu.