Ritverslag 26-07-2015
De “sterkere” fietsers ( 9 stuks ) gingen vandaag voor de 200 km marathon. Eens kijken hoeveel er nog overblijven voor de 100 km die als alternatief stond.
Ik had al 2 Bikers met Leffe geregeld die ook wel een keer mee wilde fietsen. Gelukkig kwamen er nog 7 van de eigen club. Appie, Sjaak, Huub, Jan, Eugene, Willy en Frits.
We vertrekken richting Maasbracht zei Huub, die tot wegkapitein werd gebombardeerd. Via Maasbree ging het richting Hout-Blerick. Daar sloeg het noodlot alweer toe.
Vorige week 7x lek gereden in de groep. Nu was het weer raak en alweer Jan Steegh. ( vorige week 2x ) Hopelijk had hij de bandjes goed geplakt. Hij had een gat over het hoofd gezien.
In een hele korte tijd zat er weer een nieuw bandje op, daar had hij na vorige week toch wel veel ervaring mee.
Tegen de wind in ging het richting Maasbracht. Af en toe werd er een verkeerde afslag genomen maar het kwam iedere keer weer goed. Langs het kanaal met de wind mee richting Nederweert Eind.
Het was al 10.30 en het werd tijd voor koffie. Helaas er was nog nergens iets open dan maar door naar Ospel. Ergens in de peel moest toch wel iets open zijn. En inderdaad in Ospel lag “het Peeljuweel”” en die was open. Daar zaten al 4 tafels vol met kaarters. Er werd maar een bakkie koffie gedaan en toen weer snel op het stalen ros.
Het tempo werd flink opgeschroefd en iedereen kon goed volgen. Zelfs de fietsers Leon en Pedro van Bikers met Leffe deden vaker kopwerk, Ze voelden zich meteen thuis in het peleton.
Net voor 12 uur kwamen we in Serum aan. Afgerond 100 km gefietst met een gemiddelde van 30,4 km.
Groetjes
Frits