Rit verslag 27-07-2014:

Vandaag stond de rit richting Roermond via Linne en Ool op de planning. Echter was ook de wegkapitein van deze rit verhinderd en kreeg ondergetekende de vraag of hij deze rit wilde overnemen, en zo stond dan op de kalender bij de datum van 27 juli genoteerd: “Wegkapitein route Roermond via Linne en Ool”.
Het is zondag morgen 06:30 uur als de wekker gaat. Ik kijk eens naar buiten en zie een donkere grijze lucht buiten. Vol goede moet wordt het bed verlaten en alles verder klaar gemaakt om zo rond 07:20 uur richting de Sevewaeg te vertrekken. Als ik mij meld op het terras bij de Sevenwaeg zijn in geen velde of wegen velomannen te bekennen, echter duurde het niet lang voor de eerste zich hier ook meldde. Klokslag 7:30 uur werd er met 12 renners aan de start aanstalten gemaakt om aan de rit beginnen. Via Maasbree, Helden, Neer, Buggenum en Horn werd er koers gezet richting Linne om vervolgens hier weer richting Roermond terug te keren. Eerst nog even de buiten wegen van Herten langs de aftakkingen van de maas om zo midden in Roermond uit te komen. Het was hier een daar een beetje manoeuvreren maar iedereen kwam er zonder kleerscheuren doorheen. Na dat we dit ook weer achter de rug hadden ging de rit verder richting Asselt waar eigenlijk de pauze geplant stond, alleen waren deze eigenaars niet zo van het vroege opstaan en was deze dus nog gesloten. Niks aan het handje, altijd een plan B paraat. Zo werd er verder gereden richting Rijkel en Beesel. Het is 09:50 uur en we komen aan in Beesel en zo is het tijd om de pauze in te lassen.
Onder het genot van een goede kop koffie en voor sommige ook nog de lekkere “Beeselse vlaai” werd er toch even terug gekeken op de rit tot dusver van +/- 60 kilomter, en de wegkapitein kreeg zijn complimenten hiervoor. Na alles weer achter de kiezen te hebben en keurig te hebben afgerekend werd er gereed gemaakt voor het laatste deel van de rit. Met de wegkapitein nog altijd op kop vanaf de start ging de rit verder langs de maas naar Reuver, Belfeld, Steyl en Tegelen. In Venlo nog de brug over richting Hout-Blerick en dan zo via de Boekend terug richting “Serum”. De laatste +/- 5 kilometer waren net iets teveel voor de wegkapitein en moest uiteindelijk toch nog van kop af, maar dat kon ook wel na 95 kilometer het peloton meegenomen te hebben.
Weer aangekomen in Serum werd er nog even lekker op gedronken en is deze rit ook weer goed afgesloten.
Zo stond er toch een mooie 100 kilometer op de teller met een gemiddelde met 29,2 km/u.
Al met al dus een geslaagde rit!

De jeugdige wegkapitein Freek

Volgend weekend 3 Augustus staat de rit van Ger Driessen op de planning.
Hij zal ons meenemen richting Ottersum en terug via Hommersum, Hassum en Siebengewald.
Afstand van deze rit is 120 kilometer en het vertrek zal zijn om 07:30 uur.