Ritverslag A-groep 27 mei 2018.

Op het programma staat een rit van 115 km naar het vakantiepark ‘t Vosseven in Stramproy. Omdat het super mooi weer is, heb ik de route verlengd met ongeveer 5 km. Even voor 7 uur fietste ik weg om met een ommetje naar Sevenum te fietsen. Aangekomen in Sevenum zag ik dat het kermis is en verwacht dan ook geen hoge opkomst, maar we konden toch met 9 Vélomannen om half acht vertrekken. Heerlijk om met dit weer op de fiets te zitten en konden van het mooie vroeg landschap genieten. Via de redelijk bekende wegen ging het richting Baexem, Hunsel en Neeritter, waar we even later België binnenreden. Aan de onderkant van Molenbeersel ging het richting het kanaal ter hoogte van Bocholt. Alles verliep voorspoedig en met ongeveer 75 km op de teller zaten we op een terrasje met voor ons het overzicht van het mooie Vosseven bijna helemaal vol met witte lelies. Na een paar kopjes moesten we het terras jammerlijk verlaten voor de resteren de 45 km. Nu hadden we een beetje tegenwind, maar met de cafeïne in ons lijf was dat geen probleem. Even na 12 uur kwamen we aan in Sevenum waar we door de aanwezigheid van de kermis op het terras van ijssalon Lo Solé een colaatje dronken die afgerekend werden door Opa Ger. Geen lekke banden vandaag en er werd lekker door gereden met een gemiddelde snelheid van 30,4. De Frankrijk mannen zijn er wel bijna klaar voor denk ik.

 

Ger Driessen.

Ritverslag B-groep 27 mei 2018.

Kermis Sevenum…… vroeger het moment voor de Véloklub om tijdens de kermiscourse een stukje vlaai te gaan verorberen in Thorn. Dat tijden veranderen blijkt wel…… Afgelopen week bleek via de app al, dat de omvang van de B groep tijdens kermiszondag niet zo heel groot zou zijn. Diversen hadden andere verplichtingen en hadden zich al afgemeld. Een reden om wellicht eens met de A groep mee te gaan, maar 7.30 uur vertrekken was wel heel vroeg als je enkele uren eerder nog gezellig kermis aan het vieren was in het heerlijke weer. De warmste mei nacht sedert 1901 zoals ik later vernam. Maar ook zondagmorgen was het nog lekker zwoel en had mij voorgenomen om toch met de B groep mee te gaan. Wegkapitein Jac O. zou er toch ook wel zijn? En er waren vast mensen die ook nog kermis gevierd hadden. Helaas iets te optimistisch gedacht……om 8.30 uur geen fietser te bekennen. Wel mensen aan het werk die de sporen van het terrasleven lieten verdwijnen. Zelfs de bierwagen kwam de voorraad aanvullen bij Croes Moeke. Na enkele woorden gesproken te hebben met de schoonmaakploeg vertrok ik dan als B groep zijnde helemaal alleen.

In het programma was een ritje voorzien richting Linne, dus waarom ook niet om die kant eens uit te gaan. Het tempo van de B groep zat er meteen lekker in en met een zijwindje voerde de rit over Maasbree, Helden, Neer, Buggenum, langs het kanaal richting Linne. Net voor het bereiken van deze plaats een afslag-je naar Brachterbeek. Hier even mijn zus gebeld of ze tijd had voor een kopje koffie. Tijd had ze wel, maar dan moest ik doorfietsen naar Maas Mechelen, want daar zat zij op de camping. Aajj…… een tegenvaller dus en naar Maas Mechelen fietsen was wel erg ver voor deze kermis zondag. Vervolgens de rit vervolgd naar Maasbracht, Wessem en langs het kanaal richting Nederweert. Hoe rustig het daar wel niet was, heerlijk langs dat water. Het tempo lag gestaag op niveau, maar niemand klaagde…. Het blijft kopwerk als je in je eentje de fiets op stapt, maar dan kun je jezelf ook wel eens goed testen. Via Leveroy voerde de rit naar Heibloem om vervolgens via Grashoek weer naar de thuisbasis te rijden. De koffie heb ik uiteindelijk hier maar gedronken. Het was inmiddels 11:45 uur geworden en de 90 km. zaten erop. Hiermee voldeed ik aan de afstand zoals ik deze eerder aan de schoonmaker had beloofd. Over de snelheid was eerder deze morgen geen woord gevallen, maar deze mag er zijn, met een mooie 29,8 km/h.

Enne……. Weer geen lekke banden in de B groep, waarmee het niet anders kan, dat de sisser van 2018 geheid door de A groep wordt opgeslokt.

Groet Huub oet Zaerum

 

Programma zondag 3 juni 2018:

A-Groep:

Route: Son en Breugel (120 km)

Wegkapitein: Piet Janssen

Vertrek: 7.30 uur.

 

B-Groep:

Route: Kevelaer (85 km)

Vertrek: 8.30 uur.