Ritverslag “Mijl op Zeven” 27 oktober 2019

De weergoden waren ons toch goed gezind deze zondag. De regenzone was al enkele uren voorbij om 9:00 uur. Wel was het erg afgekoeld en iedereen had hier rekening mee gehouden.

Het is de een na laatste rit dit jaar, die gezamenlijk wordt gefietst met de  A en B groep. 9 personen waren paraat bij het vertrek. Via voor ons allen, bekende binnenwegen, werd er richting America , Evertsoord naar Helenaveen gefietst. In Helenaveen was de Lage Brugweg afgesloten, er was een nieuw wegdek geasfalteerd. Dat was natuurlijk een uitnodiging voor onze fietsbandjes. Ter hoogte van het kanaal van Deurne, lag een paar kuub zand op de brug. Dit weert auto’s maar geen fietsen, wel moesten we even klunen. Voor Neerkant slaan we linksaf de Vuurlinie op richting Meijel. In dit gebied is tijdens de tweede wereld oorlog hevig gevochten tussen Amerikaanse en Duitse tank divisies. Net voor Meijel afgedraaid richting Neerkant, Asten, Heusden. Met 50 km op de teller, net voordat we bij het Bezoekerscentrum Mijl op Zeven aankomen, geeft Henk H. aan dat zijn voorband langzaam leeg loopt. Vorige week overkwam Alwin dit, voor de pauze. Bij het Bezoekerscentrum werd genoten van heerlijke koffie. Ook hier hebben ze geïnvesteerd in een nieuwe espressobar. Wat niet veranderd is, is het tweede kopje koffie voor € 1. Via Ospeldijk gaat het richting Meijel, Grashoek, Koningslust en komen we weer op Serums grondgebied. Om 12:15 uur arriveren we weer bij de Sevewaeg, waar we binnen nog even na praten.

Afgelegd 80 km, gem. snelheid 29.6 km/h,  1 lekke band.

 

Groeten wegkapitein  Peter Driessen.

 

OLS – Slot

Wat een mooie en aandoenlijke documentaire film “De Zes van Zaerum” heeft regiseur Ruud Lenssen gemaakt over het succesvolle schutterszestal van schutterij St. Sebastianus! Chapeau! Een prachtig inkijkje in de schutterswereld en in het bijzonder het wel en wee en de rotsvaste betrokkenheid van de schutters bij de schutterij. Deze film is zeker de kers op de taart van het schitterende Sevenumse OLS 2019!

 

Programma 3 november 2019:

Afsluitingsrit van het seizoen voor A- en B-groep zonder tussentijdse koffiepauze. (75 km)

Wegkapitein: Sjaak van Enckevort.

Vertrek: 9.00 uur

Na afloop: Koffie/thee en vlaai bij de Sevewaeg en wellicht ook nog een consumptie(s) op weer een mooi wielerseizoen!