Ritverslag 28-04-2013

 

 

Het fietsseizoen is alweer twee maanden van start en het zou wel eens tijd worden voor betere temperaturen. Maar ook nu weer vorst afgelopen nacht en nog steeds de winteroutfit aan. Willy en Jan hebben bij aankomst bij de Sevewaeg al bevroren handen. Zij zouden gezien hun leeftijd toch beter moeten weten.

Een mooie groep van 15 man staat deze ochtend aan de start voor een tocht richting Neeritter.

Eerst de bekende B-wegen tot aan Ell richting Stramproij. Je kunt overal zien dat de lente op springen staat. Alle struiken, planten en weilanden smeken om water. Voor ons hoeft dit vanmorgen nog niet en vanmiddag willen we ook nog in de zon zitten. Dan moet het dat vannacht maar doen. Als ik daar eens voor zou kunnen zorgen!

Het enige stuk van de route dat ik niet had voorbereid bleek gebarricadeerd met een omleidingbord. Maar ja, het zou zo maar eens kunnen dat we er met de fiets toch door kunnen. En jawel hoor, de weg was over de volle lengte van een nieuw strak asfaltlaagje voorzien. Een racebaan voor ons alleen.

Een paar kilometer voor de pauze is iedereen de weg kwijt. Zelfs Ger en Piet moesten bekennen dat zij hier nog nooit  waren geweest. Uiteindelijk belanden we bij Forellenvisvijver Neeritter. Gezien de temperatuur zijn we toch maar naar binnen gegaan voor koffie met vlaai.

De terugweg verloopt vlotjes via  Kessenich, Thorn, Wessem en Heel. Met wind tegen rijden we langs het Lateraalkanaal. In Kessel-Eik nemen we een mooie B-weg parallel aan de Napoleonsweg, laat die ook nog Keizersbaan heten.

Henk H en Louis nemen het fietspad langs de Napoleonsweg en worden in Baarlo weer bijna ingehaald door de groep. Een voor een zoekt iedere fietser zijn eigen kortste weg naar huis. Met vier man blijven we over tot aan de finish. Om 12:15 uur arriveren we op het terras van de Sevewaeg  met een afstand van 107 km en een gemiddelde van 29,99 km/h.  Mooie tocht en een schitterende koffieplaats. En oh ja…. geen lekke band.

 

Dinsdag 30 april: Oranjetocht Horst, 07:30 uur verzamelen in Horst (07:15 uur Sevenum). Op het programma staat 120 km. Enkelen gaan de 150 rijden.

 

Groetjes, Pierre