Ritverslag 29 juni 2014.
Vandaag stond de rit “Vlodrop-Effeld-Brüggen” op het programma. Echter na een regenachtige nacht stond ondergetekende alleen aan de start. Zelfs wegkapitein Ger Driessen kwam niet opdagen. Toch was het om 7.30 uur nagenoeg droog. Of zou de Grubbenvorster kermis Ger parten hebben gespeeld?
Ik besloot toch om een flinke rit te maken, want de buienradar voorspelde weinig regen en er moet tenslotte toch getraind worden voor de naderende fietsweek in de Dolomieten – Italië.
De rit werd een rit naar het Duitse Hinsbeck. Daar kan nog wat heuveltraining worden gedaan. De weg was wel kletsnat en in Duitsland was zelfs op vele plaatsen zand op de weg gespoeld. Daar had het dus nog “nutter” gedaan dan bij ons. Klinkt gek maar het was best lekker fietsen. Veel zuurstof in de lucht zullen we maar zeggen. In Gasthaus Lüthemühle in Sassenfeld (Nettetal) trakteerde ik me op een paar lekkere kopjes koffie die er uiteraard goed ingingen. Na deze pauze weer richting Venlo. In Sevenum aangekomen maakte ik nog een klein ommetje om zodoende de dagteller nog juist de 100 km te laten aantikken.
Thuis aangekomen, toch even de fiets volledig poetsen en daarna onder de spiksplinternieuwe warme regendouche. Heerlijk !!

Groetjes,
Sjaak van Enckevort

Programma 6 juli 2014.
Route: Malpi (Valkenswaard) 125 km
Schitterende route met hopelijk schitterend weer!
Wegkapitein: Sjaak van Enckevort
Vertrek: 7.30 uur.