Ritverslag 29 april 2018 Maasduinen-Gennep

 

Slechts 7 enthousiaste fietsers aan de start deze morgen. Het was stralend weer, maar de website Buienradar voorspelde in de loop van de morgen regen. Dit heeft waarschijnlijke diverse ‘mooi-weer-fietsers’ doen besluiten een vrije zondag te nemen. Zelfs stoere aankondigingen: ‘tot morgenvroeg’ van de voorgaande avond werden niet opgevolgd. Vol goede moed vertrokken de dapperen over diverse wegen binnen onze eigen gemeente om daarna pas de Maas over te steken en noordwaarts te gaan. Daar wachtte ons de eerdere gedane voorspelling: rustig daalde de regen op ons neer… geen stortbui, maar als het lang genoeg duurt, sopt het water toch in je schoenen. Piet was in Bergen bij de eerste druppels al omgekeerd, die zag de bui al hangen!

In Gennep trakteerden we onszelf op koffie met appelgebak om het leed te verzachten. Hierna besloten we de binnenwegen langs de Maasheggen voor een volgende keer te laten en in rechte lijn terug te koersen. Iedereen deed kopwerk om niet te veel af te koelen in ons natte tenue. Vele wegen langs onlangs bewerkte landerijen waren voorzien van restanten grond, zodat we er uiteindelijk toch uitzagen als vark…

Iedereen koos daarna de snelste route naar huis om onder een warme douche bij te komen. Ondanks de weersomstandigheden toch 102km in 3:30 uur afgelegd.

 

Programma a.s. zondag 6 mei 2018:

A-groep: Kempen Duitsland olv Peter Hoeijmakers, vertrek 08:00 uur

B-groep: Maarheeze olv Willy Hermkens, vertrek 08:30 uur