Ritverslag 3-5-2015

 

Vandaag stond de rit naar de “Brabantse Kluis” op het programma o.l.v. Piet Janssen. Echter zijn echtgenote Tonny had vandaag iets anders in petto voor Piet.

Piet is onlangs 65 jaar geworden en Tonny wilde er vandaag een heuse “Surprise Day” van maken. Ger Driessen was al door Tonny gevraagd om de rit van vandaag over te nemen en had dit uiteraard ook toegezegd.

Hoe de Surprise Dag er voor Piet heeft uitgezien weten we niet precies. Misschien is deze ’s morgens in bed wel begonnen met een “Z.O.W.”, maar daar hebben we geen “ritgegevens” van vernomen. Piet namens de gehele Véloklub, van Harte Gefeliciteerd met je 65-ste verjaardag en hopelijk heb je een te gekke Surprise-Day gehad! Trakteren kan altijd nog!

Zoals gezegd had Ger de rol van wegkapitein overgenomen en had de rit vorige week ook al goed voorbereid. Toch waren er vanmorgen maar 7 renners aan de start.

Nou de verklaring van de aanwezigen was, dat tegenwoordig zich iedereen gek laat maken door die verdomde buienradar. Wat wordt het weer morgen? Krijgen we regen? Staat er niet te veel wind? Is het niet te koud? Etc.

Nou dat was vroeger in de tijd van Jan en Jaer Nabben, Piet Schloosz, Chris Sijbers en Ger Tiesen wel anders. Die gingen altijd! Weer of geen weer! We zien het wel!

Wat dat betreft is het inderdaad wel een beetje de verwende “patat-generatie” aan het worden! Toch hadden de 7 aanwezigen er vanmorgen wel zin in, want anders had Ger ook nog alles voor niks voorbereid. Het weer was zelfs prima! Temperatuur ca. 13°C en een redelijke matige wind. Met de gebroeders Driessen op kop (“Driessen Transport”) stoven we in de Brabantse richting via Neerkant, Asten en Lierop. En we waren echt niet de enigen, want we kwamen weer veel Brabantse wielerploegjes tegen. Het gemiddelde lag in het begin boven de 30 km/uur. Onze nestor Willy Hermkens kon op de 2-de rij echter toch goed volgen. Klasse Willy! Schitterende wegen had Ger uitgezocht, die zelfs vaak van gloednieuw asfalt waren voorzien. Via Mierlo en Helmond-Brandevoort bereikten we na ca. 55 km ons prachtige koffie adres de “Brabantse Kluis” in Aarle Rixtel. Vroeger bekend voor zijn klokkengieterijen. Op de zeer mooie binnenplaats hebben we op het zonnige terras ons de koffie goed laten smaken. Het bleef maar goed weer!

Ger ging toch ook maar even de buienradar raadplegen en meldde vrolijk: er komt voorlopig niks aan! Na de koffie ging de reis verder via Vlierden naar Liessel. Schitterende weg! Daarna via het mooie peelgebied naar Griendtsveen en Horst-America. Er werd op het laatst nog even flink doorgetrokken om zodoende rond 12.00 uur met z’n allen bij de Sevewaeg op het terras neer te strijken. Het was dus ondanks de twijfelachtige weersvoorspellingen een prachtige fietsmorgen geworden. Super toch!

Ger nogmaals namens iedereen: bedankt!

Statistieken:

Ritlengte: 97 km

Gemiddelde: 29.5 km/uur

Groetjes Sjaak van Enckevort

Programma 10 mei 2015.

Route: “Goch” (105 km).